Приходите на хотелиерите през май възлизат на 75.6 млн. лв.,

...
Приходите на хотелиерите през май възлизат на 75.6 млн. лв.,
Коментари Харесай

Приходите на хотелиерите през май се върнаха към предпандемичните времена

Приходите на хотелиерите през май възлизат на 75.6 млн. лева, заяви Националният статистически институт. Сумата е с 90% по-висока от постигнатата предходната година и е съпоставима с приходите през същия месец на 2018 и 2019 година От данните се вижда, че приходите се дължат най-много на българските туристи - те са повече от чужденците, в това число и в по-скъпите 4 и 5-звездни хотели, въпреки да остават за по-кратко.

В месеците с най-вече празнични и почивни дни в България в места за настаняване с над 10 кревати са отсядали 492 хиляди души, с над 40 на 100 повече, в сравнение с преди година. Българите са двойно повече от чужденците, само че престоят им - за приблизително към 2 нощувки, е двойно по-къс.

Предпочитанията на чужденците са към хотелите с висока категория - с 4 и 5 звезди, като над 70% от непознатите туристи са отсядали в такива хотели. Българите също от ден на ден избират висококатегорийно настаняване - малко под половината от локалните туристи са отсядали в хотели с 4 или 5 звезди.

Най-висока е заетостта на леглата точно в тях - 24.0%, следват местата за настаняване с 3 звезди - 18.6%, и с 1 и 2 звезди - 14.7%.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР