Приходите на германската авиокомпания Lufthansa, която е най-голямата в Европа,

...
Приходите на германската авиокомпания Lufthansa, която е най-голямата в Европа,
Коментари Харесай

Най-голямата европейска авиокомпания удвои нетната си печалба за 2023 година

Приходите на немската самолетна компания Lufthansa, която е най-голямата в Европа, за цялата 2023 година са се нараснали с 15%, до 35,4 милиарда евро. А годишната чиста облага на самолетната компания се е удвоила по отношение на 2022 година, достигайки 1,8 милиарда евро.

Lufthansa ще изплати дивидентите за предходната година през май - това е първият дял от началото на пандемия - като те ще са по 0,3 евро на акция.

През 2023 година немската самолетна компания е превозила общо 123 милиона пасажери, което е с 20% повече от 2022 година.

Само за четвъртото тримесечие на 2023 година обаче, финансовите резултати не са толкоз положителни. Приходите на немската самолетна компания Lufthansa за интервала са нарастнали с 5% до 8,8 милиарда евро, обаче чистата облага се е сринала на годишна база със 78%, до едвам €67 млн. евро.

Lufthansa в този момент намали първичната си прогноза за първото тримесечие и за 2024 година като цяло. Авиокомпанията чака, че ще регистрира чиста загуба през първото тримесечие на 2024 година.

А прогнозата за финансовите резултати за цялата 2024 година е те да бъдат към равнищата от 2023 година, вместо да имат покачване, както се предвиждаше преди. Това се изяснява с обстоятелството, че приходите от растежа в търсенето на самолетни пътувания - който ще продължи и през тази година - ще бъде нулиран от разноските поради стачки и други трудови разногласия.

Припомняме, че в края на предходната година стана известно, че Lufthаnѕа Grоuр е пopъчaла 80 нoви caмoлeтa зa ĸъcи и cpeдни paзcтoяния oт caмaлeтocтpoитeлнитe ĸoмпaнии Аіrbuѕ и Воеіng. 

Πo-ĸoнĸpeтнo, cтaвa въпpoc зa зaĸyпyвaнe нa 40 caмoлeтa Воеіng 737-8 МАХ и 40 caмoлeтa Аіrbuѕ А220-300.

Cpoĸoвeтe нa дocтaвĸитe ca oт 2026 година дo 2032 гoдинa. Πoĸyпнaтa цeнa e общо 9 милиapдa дoлapa (oĸoлo 8,2 милиapдa eвpo).
 Авиоконцернът Lufthansa разгласи какви и какъв брой нови самолети ще закупи
Най-голямата немска самолетна компания разгласи какви и какъв брой нови самолети ще закупи

Договорът разрешава увеличение на поръчката
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР