Приходите на Агенцията за дипломатически имоти в страната (АДИС) за

...
Приходите на Агенцията за дипломатически имоти в страната (АДИС) за
Коментари Харесай

Агенцията за дипломатически имоти генерира 8.3 млн. лв. приходи за 2021 г.

Приходите на Агенцията за дипломатически парцели в страната (АДИС) за предходната година възлизат на 8.338 млн. лева, демонстрират докладите на държавното сдружение, представени от БГНЕС.

Компанията е със 100% държавен капитал и има редица парцели в столицата, като огромна част от тях се отдават чартърен на жители на други страни и на дипломатически задачи.

Дружеството има 243 броя жилища, съсредоточени главно в кварталите „ Оборище “, „ Лозенец “, „ Средец “, „ Триадица ", „ Изгрев “ и „ Витоша “.

Освен жилищата АДИС разполага и с 29 броя независими здания, както и с 33 броя нежилищни парцели, от които 7 са в съсобственост. Дружеството е притежател и на 13 подземни паркинга, 4 открити паркинга и 1 независим гараж, както и 17 гаражни кафези.

Горепосочените парцели се отдават чартърен от АДИС на задгранични и български юридически и физически лица. Наемането на парцелите става посредством обществени търгове.

Началната цена при осъществяване на търга или директното договаряне се дефинира от самостоятелен оценител. Дружеството разполага и механически екип за осъществяването на ремонтни действия в парцелите. При нужда от по-голям размер ремонтни действия (смяна на дограма, покриви и др.), същите се правят след осъществяване на процедура за избор на реализатор, предава БГНЕС.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР