Приготвянето на вкусно и сочно месо е истинско изкуство. На

...
Приготвянето на вкусно и сочно месо е истинско изкуство. На
Коментари Харесай

Грешките, които всяка домакиня допуска при мариноване на месо

Приготвянето на вкусно и сочно месо е същинско изкуство. На всички е известно, че мариноването на месото способства за постигането на този резултат. Но макар че наподобява извънредно просто, всяка стопанка бърка точно в тази част от приготвянето на месни ястия.
Ето кои са най-често допусканите неточности:
1. Избор на несъответствуваща марина
Всяко месо съдържа млечна киселина. Изложени на пресен въздух, млечнокиселите бактерии се задействат и това води до омекотяване на влакната. И колкото по-дълго продължава това, толкоз по-крехко и нежно става месото. Мариновайки месото, ще ускорим този развой. В случая всеки артикул с киселина ще свърши работа, само че е значимо да използваме верния според от крайния резултат, към който се стремим.
За омекотяване на влакната на месото най-подходяща е майонезата, която спомага освен за формиране на хрупкава коричка, само че и за опазване сочността на месото.
 Агнешкото месо нарастна с 15% за Великден Агнешкото месо нарастна с 15% за Великден
Евтини яйца от Полша със съмнителнокачество и охладено агнешко месо от Северна Македония стартират да заливат пазара у нас преди Великде...
В наши дни мариноването с киви е доста известно, само че то е по-подходящо за говеждото месо.
Втората посока, в която работи маринатата, е прибавянето на мирис. Но в тази ситуация не разчитайте единствено на подправките, тъй като те не придават сочност на месото.
Именно това е третата задача на марината. 
Сокът от лук е отличен вид за мариноване на месо. Лукът може да бъде нарязан, настърган или пасиран с пасатор. Мариноването на месото с него подсигурява образуването на хрупкава коричка по време на печене.
Много домакини мариноват месото с оцет, само че това води само до изсушаването му. По-добре е да употребявате изсъхнало вино за марината, в сравнение с оцет.
 НИКОГА не мийте месо преди готвене НИКОГА не мийте месо преди готвене
Свикнали сме постоянно да мием всичко преди приложимост или готвене. В смутни пандемични времена - още повече! Оказва се обаче, че изплакване...
Например в Америка, месото за барбекю се мариноват в кока-кола. Но този вид също не се предлага.
Мексиканците мариноват месото в ананас. Но в тази ситуация то става прекомерно кисело. Ако въпреки всичко желаете да го мариновате в сок от ананас, не го оставяйте да престои в него за повече от 30 минути.
2. Купуване на мариновано месо
В случая търговците разчитат на два трика. Обикновено мариноват месо, което не е уместно за печене и е с високо наличие на мазнини.
Мариноването удължава доста периода на валидност на месото. Например, в случай че в продължение на 4 дни, то не е било продадено, след мариноването търговецът ще има разполагаем още 4 дни да го продаде.
 5 типа месо, които в никакъв случай не би трябвало да изключвате от менюто си 5 типа месо, които в никакъв случай не би трябвало да изключвате от менюто си
Месото може да бъде част от здравословната диети. Въпреки че някои диети могат да бъдат здравословни и без него, не е наложително да година..
В множеството случаи търговците ценят репутацията и клиентите си и не биха си разрешили да им продадат артикул, рисков за здравето, само че все пак разчитат на тези трикове.
В никакъв случай не купувайте месо, мариновано в червени подправки - постоянно те се употребяват, с цел да прикрият същинския му цвят.
 - свинското месо може да се нарязва на много огромни части, до момента в който говеждото и агнешкото месо е по-добре да се нарязва на по-малки парчета;
Съвети за вярно мариноване на месото:
- мариновайте месото в стъклени, керамични или емайлирани съдове;
- предлага се лукът и билките за марината да се намачкат добре с ръце, с цел да отделят задоволително сок;
- наложително покрийте съда с капак;
- времето за мариноване не зависи от типа на маринатата, само че нормално е от 2 до 6 часа;
- рибата не би трябвало да престоява доста в маринатата - 45 минути са достатъчни;
- до момента в който месото се маринова, то би трябвало да се съхранява на хладно място, за предпочитане в хладилника.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР