Приготвянето на „блини“ или палачинки не космическа наука. Това ястие

...
Приготвянето на „блини“ или палачинки не космическа наука. Това ястие
Коментари Харесай

Как да приготвите умопомрачителни руски палачинки с кайма

Приготвянето на „блини“ или палачинки не галактическа просвета.

Това ядене е световноизвестно, само че опитвали ли сте в миналото да приготвите дребни месни рулца с тях? Вижте по какъв начин го вършим в Русия.

Блините са известни като едно от главните обичайни съветски ястия. Съществуват доста разновидности: сладки, солени, с гарнитура, под формата на торти, пирожки или рула. Всички те могат да бъдат поднесени с всевъзможни добавки – от заквасена сметана и мед до хайвер.

Пълнените блини постоянно са били нещо особено за мен. В нашето семейство има два типа: сладки с ванилова извара и солени с кайма. От детството си ги помня като особено празнично ядене.

За моя изненада, когато приказвах за палачинковите рула с майка ми, научих, че ястието е имало друга идея по руско време, а евентуално и преди този момент. То се е приготвяло от останки от храна. Всъщност в края на Масленица, седмицата, в която хората ядат блини и палачинки всеки ден, са оставали малко блини. Да ги ядеш на идващия ден било много скучно. Ето за какво се ползвали някои кулинарни трикове. Баба ми и майка ми варяха месен бульон за чорба, изваждаха месото, смилаха го и го използваха за заряд на блини. Всички аромати от бульона прекосяваха в месото и го правеха по-вкусно.

Тъй като усвоих всички тези аспекти на пълненето на блини, създадох свои лични способи. Първо, постоянно подготвям тънки и еластични блини, с цел да е по-лесно да се увие плънката. Преварена вода в тестото оказва помощ за постигането на този резултат. Второ, навлажнявам плънката, като употребявам запържен лук и мазната част от шунка, което я прави извънредно сочна. Обикновено сервира пълнените месни блатове със заквасена сметана, с цел да придадем пресен акцент на ястието. Семейството ми се любува на умопомрачителните усети на блина и пушена шунка, до момента в който на открито е студено.
Съставки за тестото:
 Юлия Мулино
Мляко – 350 млБрашно – 220 гВряща вода – 100 млЯйце – 1 бр.Захар – 2 с.л.Сол – 1/2 ч.л.Слънчогледово олио (рафинирано) – 2 с.л.Съставки за пълнежа:Мляно месо – 400 гЛук – 1 бр.Мазна (пушена) шунка – 70-100 гЧесънЧерен пиперСолПодправкиОлиоПриготвяне:
Смесете млякото, яйцето, захарта и солта в дълбока купа.  Юлия Мулино

Пресейте брашното в купата.  Юлия Мулино

Оставете тестото да престои, до момента в който приготвяте плънката.  Юлия Мулино

Нарежете лука на дребни кубчета и го запържете, до момента в който омекне и стане златист.  Юлия Мулино

Добавете каймата и пържете, до момента в който месото стане готово.  Юлия Мулино

За да се получи нежна плънка, смелете месото и лука дружно с шунката в кухненски робот. Добавете подправките и една скилидка сплескан чесън и запържете още веднъж в тигана за 2 минути.  Юлия Мулино

Добавете врящата вода и олиото към тестото.  Юлия Мулино

Изпържете блина на нажежен тиган, като употребявате малко олио.  Юлия Мулино

Завийте плънката в блина, като оформите дребни джобчета. Те към момента не са подготвени.  Юлия Мулино

Използвайте същия тиган, с цел да ги запържите.  Юлия Мулино

Можете да добавите и няколко части шунка.  Юлия Мулино

Сега вашите блини, пълнени с месо, са подготвени!  Юлия Мулино

Насладете се!

създател: ЮЛИЯ МУЛИНО

източник: bg.rbth.com
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР