Приготвянето им отнема по-малко от час и са чудни за

...
Приготвянето им отнема по-малко от час и са чудни за
Коментари Харесай

С тази тайна съставка бухтичките ще са още по-вкусни и пухкави

Приготвянето им лишава по-малко от час и са чудни за домакините, на които не им остава време да се развихрят в кухнята

Похапват ли ви се меки, топли и ухаещи на бабината къща бухтички? Днес ще споделим една чудна рецепта, за която даже не би трябвало мурафет. Бухтите стават по-вкусни от всеки път и автоматизирано ни връщат в годините, в които сме били деца и нетърпеливо сме похапвали дузина тестени лакомства от огромния поднос на баба.

Нямаме самообладание да споделим с вас рецептата на тези неповторимо вкусни бухти. Най-хубавото е, че приготвянето им лишава по-малко от час и са чудни за домакините, на които не им остава време да се развихрят в кухнята.

Побързайте да грабнете лист и химикал и да напишете съставките, от които се нуждаете.

Необходими артикули
брашно – 420 г
сол – ½ ч.л.
кисело мляко – 250 г
сода бикарбонат – 1 ч.л.
яйца – 1
бакпулвер – 1 ч.л.
олио – 200 мл
ванилия – 2 мл есенция

Начин на подготвяне:
Започнете със смесването на солта с брашното. По предпочитание може да пресеете. Ако обаче времето ви притиска, не е чак подобен проблем да не ползвате решето.

Содата се прибавя към киселото мляко и се разбърква, тъй че да може да се задейства. След това се прибавя яйцето и бакпулверът и още веднъж се разбърква. Идва ред на брашното. Започнете да го добавяте последователно. Не забравяйте да подсилите усета на сместа, като добавите ванилията.

Тестото би трябвало да се получи меко и лепкаво. Разточете го и го изрежете на форми. Не забравяйте, че бухтите наложително се пържат в загрято олио. Когато станат златисти, ги извадете. Поръсете ги щедро с пудра захар. Можете да ги поднесете и с друга добавка – мед, шоколад, сирене. Да ви е сладко!
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР