Приготвя се бързо и просто, а вкусът му е неустоим

...
Приготвя се бързо и просто, а вкусът му е неустоим
Коментари Харесай

Забравете за баклавата, този десерт е много по-вкусен и лесен! Разбиваш 4 яйца в сместа, печеш и заливаш със сироп

Приготвя се бързо и просто, а усетът му е неудържим

Сочен и доста лек сладкиш с  грис и орехи, подготвя се бързо и просто, а усетът му е неудържим. Ще се насладите на всяка хапка – апетитен и доста апетитен. Спокойно може да конкурира и  баклавата, и реването! Ето нужните артикули за невероятния Грис-сладкиш с орехи:

4 яйца
1 чаша захар
1 чаша брашно
1 чаша натрошени орехи или лешници
2 чаши грис
1 чаша олио
1 чаша прясно мляко
1 бакпулвер
За дресинга:

250 г захар
400 мл вода
1 ванилова захар
1 лимон – кора
За намазване:

2 отново.разбита сметана
леко счукани орехи за украса
Начин на Приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса. Намажете тава с размери 20х35 см с олио и я поръсете с брашно, а непотребното изтръскайте. Разбийте яйцата на пяна, по-късно прибавете захарта и продължете да разбивате, до момента в който се разтопи и сместа се сгъсти и побелее.

Добавете течните съставки (мляко и олио), по-късно прибавете сухите съставки (брашно, грис, ядки). Накрая прибавете бакпулвера, след което изсипете получената примес в квалифицираната тава и печете в авансово загрята фурна за към половин час.

Докато сладкишът се пече, пригответе сиропа. Сварете водата дружно със захарта, ванилията и настърганата кора от един лимон, към 5 минути откакто заври. Залейте горещия, изпечен сладкиш с горещия сироп и го оставете да изстине.

Накрая разбийте сметана и намажете сладкиша отмерено по цялата повърхнина. Отгоре поръсете шепа счукани орехи. Най-добре е, когато се сервира леден от хладилника.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР