Пригответе се. Очакват ви шеги. Илон Мъск обяви въвеждането на

...
Пригответе се. Очакват ви шеги. Илон Мъск обяви въвеждането на
Коментари Харесай

Вижте "Grok" - чатбот с изкуствен интелект на Мъск с "бунтарска" жилка

Пригответе се. Очакват ви смешки. Илон Мъск разгласи въвеждането на " Grok ", изкуствено образован чатбот, за някои консуматори на X, за който милиардерът допуска, че има саркастично възприятие за комизъм, сходно на неговото лично.

Мъск, който от една година е притежател на X - по-рано прочут като Twitter - разгласи, че Grok се образова, като има " достъп в действително време " до информация от платформата.

Стартъпът за изкуствен интелект на Мъск, xAI, който е създал бота, съобщи в блогпост, че е почерпил ентусиазъм от " Пътеводител на галактическия стопаджия " - комедиен научнофантастичен разказ на английския публицист Дъглас Адамс.

Grok " обича сарказма ", написа Мъск в X. " Нямам визия кой би могъл да го насочи по този метод. "

" Grok е основан, с цел да дава отговор на въпроси с малко духовитост и има бунтарска жила, тъй че, апелирам, не го използвайте, в случай че ненавиждате хумора! " xAI съобщи в своя блогпост.

Ботът към момента е в ранен стадий на тестване, сподели Мъск, само че скоро ще бъде възложен на клиентите на услугата Premium+ на X, които в Съединени американски щати заплащат по 16 $ на месец за функционалности като в миналото мечтаната синя отметка.
Реклама

Grok има за цел да се конкурира с ChatGPT - чатбот с изкуствен интелект, пуснат обществено от основателя му OpenAI през ноември предходната година с доста фанфари. Мъск е съосновател на OpenAI, само че преди пет години се отдръпна от поста ръководител, частично поради различия по отношение на посоката на развиване на компанията.

В блога си xAI твърди, че огромният езиков модел (LLM) - тип система, употребена за образование на приложения за изкуствен интелект - в основата на Grok-1 е надминал опциите на GPT-3.5 - LLM, който образова обществено наличната версия на ChatGPT, по няколко индикатора, в това число решение на някои задания от гимназията.

" Той е надминат единствено от модели, които са подготвени със доста по-голямо количество данни за образование и изчислителни запаси като GPT-4 ", обявиха от компанията.

Мъск и преди е изразявал угриженост по отношение на скоростта на развиване на ИИ и капацитета на технологията да промени радикално човешкото общество към по-лошо.

xAI съобщи, че чака Grok бързо да се усъвършенства, защото потребителите на X я зареждат с повече информация, което може да подхрани паниката на тези, които подлагат на критика работата на Мъск с платформата, откогато той купи компанията през октомври предходната година.

Най-богатият човек в света се назова " абсолютист на свободата на словото " и съобщи, че под негово управление компанията ще бъде " доста неохотна " да изтрива наличие и да не разрешава за непрекъснато някои консуматори.

Британският извънредно десен водач Томи Робинсън, който в предишното е разгласил ислямофобско наличие в X, благодари на Мъск за възобновяване на профила му, пет години, откакто е бил неразрешен.

  Източник: CNN

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР