Пригожин обърна колоните на Вагнер. Кризата отмина, но остават много

...
Пригожин обърна колоните на Вагнер. Кризата отмина, но остават много
Коментари Харесай

Метежът свърши, Пригожин размисли, а Вагнер се изтеглят. Но има един нюанс...

Пригожин обърна колоните на " Вагнер ". Кризата отмина, само че остават доста въпроси. Военният специалист озвучи пет съществени.
Основателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин разгласи, че обръща колоните от свои бойци. Това беше също толкоз изненада, колкото и началото на военния протест на наемниците. Инцидентът беше оценен от военни специалисти и анализатори.

Бунтът свърши

Според Евгений Пригожин той е провел диалози с президента на Беларус Александър Лукашенко и са постигнали съглашения, които изцяло устройват ЧВК " Вагнер ". Бизнесменът разгласи, че членовете на бандата се връщат по лагерите си.

" Дойде моментът, когато може да се пролее кръв. Разбирайки цялата отговорност за обстоятелството, че съветска кръв може да се пролее от една от страните, ние разпростирам нашите колони и тръгваме в противоположна посока към полевите лагери съгласно проекта ", Пригожин сподели в изказване.

Същата информация удостовери и самият беларуски водач. Пресслужбата му заяви, че денем Лукашенко в действителност е водил договаряния с водача на ЧВК " Вагнер " и те са приключили сполучливо.

" В момента на масата е безусловно преференциален и допустим вид за разрешаване на обстановката с гаранции за сигурност на бойците от ЧВК " Вагнер ", прецизираха от пресслужбата на Лукашенко.

" Бог да благослови! " - малко означи в своя телеграм канал Константин Малофеев, създателят на Цариград, разяснявайки информацията за постигнатите договорености.

Колоните ги няма, само че въпросите остават

Това, че рецесията беше позволена и в Русия не избухна революция, е доста добре. Въпреки това редица съществени въпроси остават без отговор, отбелязва Борис Рожин, специалист от Центъра за военно-политическа публицистика.

Въпрос номер едно: какво е ситуацията на ЧВК Пригожин и Вагнер в този момент? Експертът напомни, че те са били публично оповестени за " военни бунтовници " от съветския президент Владимир Путин.

Въпрос номер две: ще има ли кадрови последици за управлението на Министерството на защитата и Генералния щаб на въоръжените сили на Русия? Защото мнозина недоумяват за какво по време на рецесията министърът на защитата не се изрече по никакъв метод за опита за протест, макар че беше ориентиран апропо и персонално против него.

Въпрос номер три: какво ще кажете за пролятата кръв? Днес починаха съветски водачи. Проля се малко кръв, само че се проля, макар че бяха избегнати най-лошите сюжети. Куршумът профуча около слепоочието. В Украйна и на Запад към този момент потекоха слюнки в очакване да завъртят маховика на братоубийството. Това не трябваше да се случва.

Четвърти въпрос: какво е бъдещето на ЧВК Вагнер? В същата форма начело? Реформация? Пътуване до Африка? Какво е бъдещето на ЧВК в Русия като цяло? Ще има ли закон за ЧВК? Ами останалите ЧВК, в това число и подчинените на МО?

И главният въпрос - какво е бъдещето на Пригожин? Бунтът от 23-24 юни е с него вечно, акцентира Борис Рожин.

" Извинете за цинизма "

Въпросът какво е ситуацията на ЧВК " Вагнер " след всички събития, които се случиха, зададе и политическият наблюдаващ на Цариград Андрей Перла. Той също се радва, че е избегнат най-лошият сюжет, само че счита, че е рано да се успокоява.

" Простете за цинизма, само че в този момент най-важното е никоя от " високите договарящи страни " да не си спомня някъде, че това е " военна тактика ". И в точния миг... ", сподели Перла.

" И също по този начин е значимо в съзнанието на същите тези договарящи страни да не заседне " ние можем да повторим " и подготовката за такова повтаряне ", акцентира той.

Политологът счита още, че случаят ясно е посочил, че в Русия не би трябвало да има частна войска. Само държавна.

" Защото кондотиерската - тя си е кондотиерска ", Андрей Перла изясни.

Дамоклев меч над цяла Русия

За обстановката приказва и съветският мъдрец Александър Дугин. Той удостовери, че в тази обстановка главното е да се избегне революция. И това си остава главното сега.

" Трябва да се заобикаля по подобен метод, че да се избегне изцяло. И да останем в това състояние ", сподели Александър Дугин.

И чак по-късно – доста деликатно, доста премислено, доста отговорно, а не, както нормално, да се вършат съответните заключения. И да предприеме по-нататъшни стъпки.

" В обстановката, която се разви през вчерашния ден и през днешния ден през целия ден висеше като дамоклев меч над цялата страна, над всички хора, трябваше да се реализира единствено едно. Точно това, което до вечерта, популярност Богу, се реализира. Благодарение на Путин и Лукашенко, съюзът на двама велики водачи ", сподели философът.

Всичко останало, съгласно него, се отсрочва за по-късно. Но от случилото се ще би трябвало да се създадат фундаментални и съдбоносни заключения. От боязън от повтаряне.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР