Прието е, че човек трябва да посещава поне веднъж на

...
Прието е, че човек трябва да посещава поне веднъж на
Коментари Харесай

Нормално ли е да не ходим всеки ден до тоалетната, за да облекчим червата си

Прието е, че човек би трябвало да посещава най-малко един път дневно тоалетната по така наречен " огромна потребност ". Според неотдавнашно се открива, че към 50 % от хората се облекчават всеки ден.
 Защо изпражненията са кафяви
Защо изпражненията са кафяви

Ето го научното пояснение

Но има ли мотив за терзания, при положение, че не съумяваме всекидневно? Ето какво мислят гастроентеролозите по въпроса.

Честотата на изхождане е обвързвана най-много с метода ни на хранене. Недостатъчният банкет на фибри и дехидратацията непосредствено въздействат. Но повода може да се крие и в някои болести като синдром на раздразненото черво, некоординирани придвижвания сред мускулите на коремното и тазовото дъно. Както и приемът на медикаменти, стресът и неналичието на физически извършения.
 Снимка 645457

И въпреки всичко, фактът, че не вървим до всеки ден, не е наложително да е обвързван с някакъв проблем. Според експертите изхождането до три пъти дневно или три пъти на седмица се смята за обикновено.

Но в случай че човек има съществуване на признаци като болки или отичане на корема или, в по-тежки случаи, гадене и повръщане, би трябвало да вземат съответните ограничения. Струва си да се потърси здравно мнение, в случай че е настъпила и смяна в придвижването на червата, да вземем за пример в случай че преди са били постоянни, а в този момент към този момент не. Това важи изключително за хората в по-късна възраст, след 50 години.
 Снимка 645459

Според лекарите тежкият или нескончаем - и постоянно съпътстващият го мощен напор за вървене до - може да има мъчителни последствия. Като аналните фисури и хемороидите, които постоянно предизвикват дискомфорт, сърбеж и даже кървене.

Най-крайният вид, въпреки и необичайност, е появяването на фекална импакция - когато изпражненията остават в ректума толкоз дълго, че стават прекомерно сухи и не могат да бъдат изхвърлени по натурален път.

Основното, което би трябвало да се направи, с цел да се избегнат сходни крайности, е смяната в метода на живот. Това включва постоянен сън, физически извършения, добра хидратация и консумация на пресни плодове и зеленчуци.
 Кой е изобретил тоалетната
Кой е изобретил тоалетната

Оказва се, много противоречив въпрос

Могат да се вземат и слабителни средства, които да се употребяват съгласно напътствията.

И в случай че всичко това не помогне, визитата на гастроентеролог е идната най-хубава стъпка, поучават от.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР