Приетият от парламента по предложение на ГЕРБ мораториум върху цените

...
Приетият от парламента по предложение на ГЕРБ мораториум върху цените
Коментари Харесай

Правителството иска спиране на мораториума за тока след 3 месеца

Приетият от Народното събрание по предложение на ГЕРБ мораториум върху цените на тока е неразбираем. Това разгласи Лена Бориславова, която от през днешния ден е шеф на политическия кабинет на премиера Кирил Петков.

Тя изрази позиция против мораториума, само че разгласи, че няма да има забележки към депутатите от четирите ръководещи партии, които поддържаха заледяване на цените на тока на равнища от 1 януари 2021 година.

По същото време, когато Народно събрание е дал своя вот мораториума при Петков е имало среща с вицепремиера Асен Василев и други министри, която е обсъждала прекъсване на повишаването на тока. Едно от решенията й е било, а второто законови промени.

Според държавното управление мораториумът не би трябвало да продължава повече от 3 месеца, съобщи Бориславова. Тя изиска краткотрайната парламентарна комисия за енергийната рецесия да преразгледа мораториума и да постави подобен период в него.

За момента няма изясненост какви ще са финансовите вреди от замразяването на цените, тъй като и ние бяхме сюрпризирани, призна Бориславова.

Присъствието на вицепремиера Корнелия Нинова в Народното събрание преди гласуването на мораториума няма отношение към гласуването, сподели още шефката на кабинета на Петков. Думите й бяха във връзка появяването на лидерката на Българска социалистическа партия в Народно събрание и спекулации, че тя е натиснала ръководещите депутати да поддържат замразяването на цените, препоръчано от ГЕРБ.

Областните шефове на Смолян, Благоевград и Кърджали ще внесат през днешния ден претенции с количествено-стойностни сметка и единични цени за възобновяване на вредите на бедствията. Ще бъдат издирени и строителните компании, ремонтирали разрушената инфраструктура в последните две години, с цел да им се търси отговорност, разгласи още Бориславова.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР