Приетият от Конгреса законопроект за държавното финансиране в размер на

...
Приетият от Конгреса законопроект за държавното финансиране в размер на
Коментари Харесай

Йелън:, Законопроектът за финансиране позволява отпускането на 21 млрд. долара на доверителния фонд на МВФ

Приетият от Конгреса законопроект за държавното финансиране в размер на 1,2 трилиона $ ще разреши на Съединени американски щати да провиснал до 21 милиарда $ на тръста на Международния валутен фонд (МВФ) за подкрепяне на най-бедните страни в света, съобщи финансовият министър на Съединени американски щати Джанет Йелън, представен от Ройтерс.

Йелън добави, че това финансиране ще трансформира Съединените щати в най-големия покровител на тръста на МВФ за понижаване на бедността и напредък (PRGT), който дава заеми с нулева рента в поддръжка на страните с ниски приходи, които работят за стабилизиране на стопанските системи си, стимулиране на растежа и възстановяване на устойчивостта на дълга.

Конгресът утвърди законопроекта с гласоподаване в Сената след среднощ, заобикаляйки прекъсването на работата на държавното управление. С разноските на МВФ ще бъде изпълнено обещанието на президента Джо Байдън, обещано преди повече от две години дружно с други водачи от Групата на 20-те огромни стопански системи, за даване на 100 милиарда $ в поддръжка на страните с ниски приходи и уязвимите страни, които се възвръщат от пандемията COVID-19 и се борят с макроикономическите опасности.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР