Приетите посред нощ на второ четене от правната комисия промени

...
Приетите посред нощ на второ четене от правната комисия промени
Коментари Харесай

Хартиената мафия извърши покушение срещу демокрацията

Приетите измежду нощ на второ четене от правната комисия промени в Изборния кодекс станаха мотив за декларация на " Продължаваме промяната ", произнесена на шефа на парламентарната група Андрей Гюров. Той окачестви признатите промени като " нападение против демокрацията ".

" До тук със загрижеността за висока изборна актвност. ", съобщи Гюров.

Той напомни и някои от признатите промени - премахане на регион " Чужбина ", условие за поече заявки, за отваряне на секции в чужбина.

" Това няма да навреди на добре смазания модел в Турция с рейсове на компании от обръчи на Движение за права и свободи ", посочи Гюров.

И добави:

" Хартиената мафия мина през изборния кодекс, отстрани публичния съвет към ЦИК, отстранява машинното гласоподаване. Вече нищо не подсигурява вашия избор. Машините няма да пазят никакви данни, те са принтери на бюлетини. Печатат бюлетината и след това ГЕРБ и Движение за права и свободи броят, отстраняват неуместните бюлетини. Те са измсислил тази скица ".

Гюров уточни, че от през вчерашния ден Българска социалистическа партия публично се е завърнала в статуквото.

" Тази борба не завърши тази нощ, нито при гласуването в зала. Тя ще продължи по улиците. Няма българкси жител, който да одобри тази подигравка ", сподели Гюров.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ стана да отговори, при което от " Продължаваме промяната " напуснаха залата.

" Мафията напуща ", съобщи Карадайъ под бурни овации.

Той още веднъж напомни, че Кирил Петков е нарушил Конституцията и по този начин се е настанил " на терена на политиката ".

" В очевидно нарушенуе на закона обитаваха във алстта, заедно с машинациите на машините. Искат  да  лимитират правото на българксите жители да гласоподават и това съгласно тях е народна власт. Това е един естествен ред, съществува в целия свят, в цяла Европа ", сподели още Карадайъ.

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР