Приет е бюджет постфактум, средствата по него вече за похарчени....

...
Приет е бюджет постфактум, средствата по него вече за похарчени....
Коментари Харесай

Екскметът Ат. Камбитов за рекордния бюджет 2023 на община Благоевград: Политически документ без съдържание! Без визия! Насочен основно към безпрецедентно раздутата администрация и решаване проблеми на парче

Приет е бюджет постфактум, средствата по него към този момент за изхарчени....

Рекордният бюджет за 2023 година / 124 млн.лв/, не е нищо друго с изключение на политически документ- доклад на към този момент изразходвани средства, по този начин някогашният кмет Атанас Камбитов разяснява във видео най-важния общински документ признат на сесията в петък.

" Ако погледнете бюджета на община Благоевград за 2023 година, признат чак в края на август на настоящата година, ще видите, че в него са заложени алегорични средства, които вземат решение някои съответни проблеми " на парче ", без ясна визия, без да се вземат решение главните за града проблеми: липса на вложения, липса на работа, липса на индустриална зона, ниски хонорари, споделя Камбитов и продължава:

" Къде виждате пари и прехвърляния по европрограми, къде виждате съпорта на общината за планиране, изследване, за саниране, което сега върви в цялата страна?!

Преди 4 години капиталовата стратегия на общината беше 190 млн. лева в този момент ви подсигурявам, че в случай че се направи параленост със Симитли, Сандански, Разлог, Петрич, Гоце Делчев Благоевград е на последно място. Докъде се докарахме?!... Областен град. В този ред на мисли считам, че признатият бюджет не взема решение главните проблеми на общината, а е ориентиран най-много към прекалено и невиждано раздутата администрация:

- в последните 2 години се сътвориха какви ли не компании и сдружения с екзотични имена,тези компании имат шеф, шефът получава заплата, а самата компания не работи, не основава добавена стойност,така за заплати се разходват стотици хиляди на месец и милиони на година.

- отдели се Озеленяване от Биострой. Да развалиш потвърдено работещ модел,. Защо?! Погледнете какво е сред блоковете, трева до колене, замязяли сме на прерия...

- сътвориха се безчет групи, звена,инспекторати, какво ли не още. Назначиха се общински чиновници не се знае от кое място, от Петрич, от Марикостиново,от Чучулигово и други,по неразбираем аршин и с неразбираеми задания... може би над 50 % от администрацията е увеличена

- за какво се усилва тази администрация, като размерът на работа е намалял в пъти? Каква е задачата на тези назначения, какъв е смисълът?!

- пари за администрацията има, а за тези, които възпитават децата ни, грижат се за хората със специфични потребности, за възрастните и болните, нарастването е едни15 %..,при това оповестено предизборно,. а можеше още преди 2 години техните хонорари да се усилят почтено...

- приказките за недостига няма да разясня, нито заканите, че на идващия кмет няма да му е елементарно. " Ами сътрудници, претенденти за кметове, стягайте се, аз няма да се окайвам!...,заявяваКамбитов, който сред редовете на изявлението си отхвърли всевъзможни подозрения и косвено удостовери,че ще е един от претендентите за кметове на Благоевград.

Какво още споделя екскметът Камбитов гледайте във видеото:

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР