Приемайте витамини D, C и А. Употребата на алкохол не

...
Приемайте витамини D, C и А. Употребата на алкохол не
Коментари Харесай

Как да засилим имунитета си в разгара на епидемията с коронавирус? Съветите на проф. Кантарджиев

Приемайте витамини D, C и А. Употребата на алкохол не пречи, само че злоупотребата с него е рискова, тъй като махмурлукът понижава имунитета за към два дни.

Лекарство против ковид няма, само че има елементарни способи да подсилим организма си, когато болестта е в близост.

В предаването „ Референдум ” на Българска национална телевизия шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания – проф. Тодор Кантарджиев изясни по какъв начин всички хора, (най-вече възрастните) могат да се погрижат за имунитета си.

Проф. Кантарджиев предлага хората да одобряват в по четири капки витамин D всеки ден . Витамин D можем да одобряваме също и с храните, консумирайки да вземем за пример риба. В нея витамин D се съдържа в по-големи количества.

Добре е също към ежедневната ви храна да се прибавят още витамин А и витамин C , които са в обилие в цитрусовите плодове – портокали, грейпфрут, мандарини.

Професор Кантарджиев не поучава да се взимат доста дълго време имуностимулатори, тъй като не се знае крайния резултат върху имунната система.

Няма към този момент характерно лекуване на ковид, напомни основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

“Всичко, което подкрепя организма да се усеща в по-добра форма, в по-добра кондиция е добре пристигнало.  Това са минерали, витамини “, сподели доцент Кунчев.

Но по-добре това да става под наблюдението и рекомендация на доктор, а не да  опитваме всичко, което срещаме в интернет , приканиха експертите.

Проф. Кантарджиев добави още, че  малкото количество алкохол е потребен за имунната система  и дори е потвърдено, че има едва антивирусно деяние.

Злоупотребата с алкохол обаче е рискова , тъй като при махмурлук за цели два дни човек е с понижен имунитет и ще изкара по-тежко вирусната зараза.

Етанолът е доста добър дезинфектант, единствено че като средство за измиване на ръцете, прецизираха още проф. Кантарджиев и доцент Кунчев.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР