Приемателна комисия инспектира новоремонтирания Граф Игнатиев и прилежащите пространства.Тяхна задача

...
Приемателна комисия инспектира новоремонтирания Граф Игнатиев и прилежащите пространства.Тяхна задача
Коментари Харесай

Глоба грози строителя на „Граф Игнатиев” за некачествен ремонт, не за забавяне

Приемателна комисия инспектира новоремонтирания „ Граф Игнатиев ” и прилежащите пространства.

Тяхна задача е да видят дали са отстранени установените нередности на 21 май, когато е публикуван акт 15 със забележки, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Представител на надзорната компания сподели за БГНЕС, че част от тях са отстранени, а други към момента не са. Към момента не се планува да бъде наложена санкция за закъснение, а по-скоро такава за неприятно качество. Проверката продължава до края на деня.

„ Няма да има глоба за закъснение във времето. Такава е допустимо да има за неприятно качество, само че това ще стане ясно в края на деня. Размерът на този тип глоба може да доближи до 1 млн. лв. “, съобщи шефът на Дирекция „ Транспортна инфраструктура ” в Следствен отдел към окръжна прокуратура инж. Даниел Евлогиев.

Той изясни, че към този миг няма строително-монтажни действия в обекта и по тази причина няма по какъв начин да бъде наложена глоба за закъснение.

„ Срокът на строителството не е до през днешния ден. До през днешния ден е даден период на строителя да в профил дефектите, открити на 21 май. Приемането и експлоатирането на обекта е почнало. В момента няма огради и той е наличен. Монтирани са пейките по цялото продължение “, изясни Евлогиев и добави, че следва да се инсталира пейката на татко и наследник Славейкови на едноименния площад, да се инсталират два павилиона и чешмичката в градинката пред църквата „ Седмочисленици “, както и да бъде възобновен книжният пазар на пл. „ Славейков “.

„ В идващите 2-3 месеца би трябвало да се избере типът на сергиите, по-късно ще бъдат създадени и най-после ще се върне книжният пазар “, съобщи още той.

Попитан от БГНЕС дали строителят е глобяван до момента, Евлогиев сподели, че са му били наложени няколко наказания от „ Зелена система “ за погрешно запазване на дървесната растителност.

Директорът заяви още, че до 1-2 месеца ще бъдат сменени ограничителите на „ Графа “.

„ Това ще бъде осъществено гратис от строителя, който самичък се съгласи да го направи “, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

Тя изясни, че през вчерашния ден се е разходила в региона и има забележки, само че се надява те да са отстранени.

Попитана от организацията ни за какво е публикуван АКТ 15 на строителя, Фандъкова сподели, че той е публикуван с доста забележки.

„ Затова комисията минава, с цел да види дали са отстранени “, стимулира инспекцията, която се прави сега от над 20 специалисти.

Инж. Тодор Тодоров, който е от надзорната компания, изясни, че строителят ще отстранява недостатъци до момента в който компанията не одобри обекта.

„ Обектът е в процедура на АКТ 15. В момента се открива годността му за приемане от държавна приемателна комисия. Чак откакто я мине, обектът се смята за признат “, посочи инж. Тодоров и акцентира, че през днешния ден е крайният период за привършване на строително-монтажните действия на стадий 2.

Попитан от БГНЕС дали ремонтът е първокласен, той сподели, че дейностите са осъществени добре.

„ Гаранцията на обекта е 8 години, тъй че и да се появят недостатъци, строителят ще отстранява всичко за своя сметка “, акцентира той и добави, че до края на деня би трябвало да бъдат сменени всички тактилни плочи, които се откри, че водят незрящите под линиите на трамвая по „ Графа “, а на други места към постройките. Тяхното превръщане е заложено в последните промени в плана. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР