Приемът на витамин B3 може да допринесе съществено за предпазване

...
Приемът на витамин B3 може да допринесе съществено за предпазване
Коментари Харесай

Витамин B3 е в състояние да лекува дефицит на молекули

Приемът на витамин B3 може да способства значително за предотвратяване от спонтанни аборти и вродени недостатъци, съобщи ДПА, базирайки се на резултатите от австралийско проучване, оповестено в сп. " Ню Ингланд джърнъл ъв медисин ".

Плодовете, които вършат чудеса за кожата ни през лятото (ВИДЕО)

Учени от института " Виктор Чан " в Сидни са открили, че съществена причина за повтарящи се спонтанни аборти и вродени сърдечни, бъбречни и гръбначни недостатъци е недостиг на молекула, известна като никотинамид аденин динуклеотид (NAD).

Витамин B3 е в положение да лекува недостиг на молекули, измежду които и NAD. От института дефинират откритието на екипа под управлението на професор Сали Дънуди като един от най-големите медицински пробиви на Австралия и като едно от най-значимите в региона на проучванията на бременността. Авторите му считат, че капацитетът му за предотвратяване от спонтанни аборти и вродени недостатъци е значителен.

Изследването, траяло 12 години, е открило, че дефицитът на молекулата NAD пречи на вярното развиване на органите на бебето в матката.

Професор Сали Дънуди изяснява, че въпросната молекула е една от най-важните във всички живи кафези. Синтезът й е значителен за произвеждане на сила, ремонт на ДНК и връзка сред клетките. Производството на NAD може да бъде повлияно неподходящо от генетични фактори, както и от фактори на заобикалящата среда, вследствие на което да се следи недостиг на молекулата.
 Фибрите и витамин А оказват помощ за попречване на алергия към фъстъци?
Десет храни с вълшебен сили

Професор Робърт Греъм, изпълнителен шеф на института, изяснява, че въз основата на проучването е целесъобразно дамите да одобряват овреме през бременността, и даже преди нея витамин B3 за предотвратяване от спонтанни аборти и вродени недостатъци. Препоръката е сравнима с потреблението на фолиева киселина за предварителна защита на спина бифида.

Следващата цел на експертите е да разработят диагностичен тест за отчитане на равнищата на NAD. Той ще разреши лекарите да разпознават дамите, изложени на най-голям риск да се снабдят с бебе с присъщ недостатък, и да се твърдят, че те одобряват задоволително витамин B3. По тематиката Пет известни мита за здравословните храни Кои храни унищожават кожата и кои я вършат сияйна
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР