Приемът на антипиретични лекарства може да доведе до намаляване на

...
Приемът на антипиретични лекарства може да доведе до намаляване на
Коментари Харесай

Учени: Не пийте парацетамол след ваксинация, може да намали антителата

Приемът на антипиретични медикаменти може да докара до понижаване на количеството, формирани от организма по време на имунизацията против ковид. До този извод стигнаха американски учени след разбор на редица проучвания. Ефектът е изключително видим, когато антипиретиците се одобряват преди появяването на тресчица като средство за предварителна защита, написа БГНЕС.
Ефектът на парацетамола е регистриран единствено след използване на първата доза от имунизацията. Руските специалисти се съгласиха с констатациите на своите задгранични сътрудници, обяснявайки, че антипиретиците могат да нарушат " връзката " сред клетките на имунната система и антигените на имунизациите. Доста постоянно след имунизация против COVID-19 температурата се покачва за няколко дни след първата игла. Този нищожен непряк резултат е присъщ за съвсем всички утвърдени сега ваксини против ковид. Тялото бързо се възстановява, само че с цел да се понижи дискомфортът, хората постоянно одобряват антипиретици и леки болкоуспокояващи - да вземем за пример парацетамол, аналгин, ибупрофен. Но, както се оказа, това може да забави образуването на антитела към SARS-CoV-2.
 Румънец умря, след предозиране с парацетамол Румънец умря, след предозиране с парацетамол
Мъж от североизточния румънски окръг Ботошани е умрял вследствие на предозиране с парацетамол, откакто се опитал да се лекува самичък о...
Учени от Медицинския факултет на университета Дюк (САЩ) проучиха резултата на антипиретиците върху имунния отговор по време на имунизацията, откакто изследваха изявления по тази тематика. Няколко клинични изследвания демонстрират, че използването на такива медикаменти притъпява имунния отговор на организма. Ролята на нестероидните противовъзпалителни медикаменти за образуването на имунни отговори е изследвана за първи път още преди век. В опити със зайци беше потвърдено, че такива субстанции въздействат неподходящо върху образуването на антитела при гризачи, ваксинирани против стрептококови бактерии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР