Приемането на закон за пресичането на вторичното ограбване на КТБ

...
Приемането на закон за пресичането на вторичното ограбване на КТБ
Коментари Харесай

ДПС подготвяло още законопроекти за КТБ

Приемането на закон за пресичането на вторичното плячкосване на КТБ не значи особено законодателство и критиците на текстовете са платени с парите от грабежа. Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид (на фотографията вдясно), който е съавтор и съвносител на законопроекта дружно с Йордан Цонев (на фотографията вляво) и Делян Пеевски.
„ Банковото ни законодателство е устроено по този начин, че да управлява естествена банкова система. За страдание, КТБ не е била естествена банка”, разяснява той пред bTV и изясни, че апетитни активи са отнемани по скица със заеми за кухи компании, неплатежоспособност по веригата и искания на друго сдружение „ от същата мустаката незаконна група”, която получава актива „ чист и неопетнен”.
Хамид беше безапелационен, че няма проблем да се приема законодателство със задна дата: „ И различен път по изключение са били одобрявани закони със задна дата (…) имало е десетки такива закони”. По думите му главните текстове ще важат за всички банки от този миг нататък.
Ще бъде ли подсилен законът „ Пеевски-Цонев-Хамид” и от другите партии? „ Не сме говорили с никого. Искаме да забележим кой желае разграбените активи да се върнат където им е мястото и кой играе с грабителите”.
Хамид уточни и че дружно със съпартийците си готви още няколко свързани с КТБ законопроекта .
Той преповтори тезата на Движение за права и свободи, че националистите във властта могат да станат причина за рухване на кабинета на ГЕРБ. „ Тези националисти дърпат държавното управление и цялата страна към дъното”, съобщи депутатът. Той предсказа и че сегашният престой на „ Обединени патриоти” в ръководството ще има същия пагубен свършек за тях както се е случило по време на предишното държавно управление с Реформаторския блок.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР