Приемането на витамин D може да намали риска от сърдечни

...
Приемането на витамин D може да намали риска от сърдечни
Коментари Харесай

Изследване: Витамин D намалява риска от развитие на сърдечносъдови заболявания

Приемането на витамин D може да понижи риска от сърдечни болести при хора над 60-годишна възраст. До тези заключения стигнаха откриватели от Австралийския медицински проучвателен институт Бергхофер, заяви ТАСС.

" Нашето изследване сподели, че прибавянето на витамин D понижава риска от развиване на съществени сърдечносъдови затруднения и успеваемостта на такива добавки става по-висока при пациенти, приемащи медикаменти за сърце ", означават учените.

Изследването е извършено за интервал от шест години, от 2014 до 2020 година, и е обхванало повече от 21 000 австралийци на възраст от 60 до 84 години. Те са приемали ежемесечно витамин D или плацебо пет години, след което са подложени на обширен медицински обзор, който разкрил ролята на витамин D в предварителната защита на разнообразни болести.

" Открихме, че единствено 6% от субектите, приемащи витамин D, са имали обостряне на сърдечно-съдови болести по време на изследването. В плацебо групата минимум 19% от пациентите са потърсили здравна помощ по време на опита заради сърдечно-съдови затруднения ", означават откривателите.

Приеманата доза витамин D е относително висока 60 хиляди интернационалните единици на месец.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР