Приемането на еврото няма да струва на никого нищо. Повишаване

...
Приемането на еврото няма да струва на никого нищо. Повишаване
Коментари Харесай

Приемането на еврото няма да струва на никого нищо: Хампарцумян

" Приемането на еврото няма да коства на никого нищо. Повишаване на цените са вестникарски заглавия. Преминаване от едната до другата валутна система не води до повишение на цените. Хърватска влезе в Шенген, ще има може би един прекрасен туристически сезон ”.

Това изясни финансистът Левон Хампарцумян в предаването " Твоят ден ” на NOVA NEWS.

" Тенденцията е за повишение на главните лихви в света. България малко закъснява с това, само че ние сме вързани посредством валутния ръб. През повишение на лихвите Централната банка желае да спомага за угнетяване на инфлацията. Очаквано е, няма да докара до някакъв потрес. Прави се деликатно – на стъпки ”, изясни банкерът.

Повод за неговите думи е новият връх на главния лихвен % в България. Българска народна банка разгласи, че от 1 февруари той е 1,82%.

" Инфлацията помпа цените, има увеличение на цените, само че и на възнагражденията ”, сподели Хампарцумян.

Запитан дали в този момент е подобаващ миг за изтегляне на заеми или не, той отговори: " Няма повсеместен съвет дали в този момент е моментът да се теглят заеми ”. По думите му, в случай че човек има добра вероятност и е по-млад, може да вземе заем. " Друг, който не може да вземе заем, само че има непоносима тъща е добре да се посвие ”, сподели с усмивка финансистът.

  " Ако човек не се усеща убеден, по-добре да изчака ”, предложи Левон Хампарцумян.

 

 

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР