Приемането на два закона - за създаване на механизъм за

...
Приемането на два закона - за създаване на механизъм за
Коментари Харесай

Външният министър: Два закона делят България от да на Нидерландия за Шенген

Приемането на два закона - за основаване на механизъм за следствие на основния прокурор и за промяна в антикорупционната комисия (КПКОНПИ), ще оказват помощ на България да получи " да " за участие в Шенген от Нидерландия. Това увери министърът на външните работи Николай Милков, предaде кореспондент на " Фокус "

По отношение на Нидерландия Министерство на външните работи има съществени функционалности. " Там нещата биха могли да се случат с наша помощ, само че основната отговорност от тук нататък е в Народното събрание. От редицата закони, които нидерландската страна поставяше като предусловия, те бяха сведени главно до два - за отчетността на основния прокурор и другият е за промяната на КПКОНПИ. Те би трябвало да се одобряват и това би отворило пътя за позитивен отчет на Европейска комисия и смяна в преценката на Нидерландия ", безапелационен е той.

" Ние създадохме рамка и имаме логаритъм за деяние за влизане в Шенген. Има ясна формула за деяние, която просто би трябвало да бъде изпълнена със наличие. Наясно сме по какъв начин да наподобява отчета и какво би трябвало да съдържа по този начин, че когато се направи, Нидерландия да не може да каже " това и това липсва ", акцентира министърът.

" Има опция през есента, в случай че всичко това се случи, България да получи участие в Шенген ", безапелационен бе той.

По отношение на Австрия обстановката е друга, там по-голяма роля има Министерство на вътрешните работи, означи Милков.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР