Приемането на България за член на Съвета на ITU е

...
Коментари Харесай

България влезе в ръководната структура на ITU


Приемането на България за член на Съвета на ITU е самопризнание за ролята на страната ни в активността на интернационалната организация, съобщи министър Христо Алексиев (снимка: МТС)

България бе призната за член на Съвета на Международният съюз по далекосъобщенията и ще взе участие във образуването на политиката и тактиките на една от най-престижните организации на Организация на обединените нации, стана ясно през днешния ден .
още по темата
В организацията членуват 193 страни. Кандидатурата на България получи 137 гласа по време на Конференция на пълномощните представители в Букурещ, оповестиха от Министерство на превоза и известията. Страната ни е определена от квотата на район С, който обхваща  страни от Централна, Източна Европа и Централна Азия.

„ Това е самопризнание както за ролята на страната ни в активността на интернационалната организация, по този начин и на работата на Министерството на превоза и известията ”, разяснява министър Христо Алексиев. „ Радвам се, че през днешния ден можем да се поздравим със подобаващ триумф вследствие на напъните на екипа на министерството ”, сподели още той във връзка гласуването.

Процедурата за кандидатстване за член на Съвета стартира през 2021 година, когато Алексиев беше още веднъж отраслов министър. Преди дни той взе участие в Конференцията на пълномощните представители като началник на българската делегация. Конференцията е висшият управителен орган на Съюза и се организира един път на четири години.

Избирането в управителната конструкция на организацията ще способства за усилване на престижа на България и ще даде опция страната ни да спомага за развиването на телекомуникационния бранш и на осведомителното общество в района, показаха от министерството.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР