Приемането на България в Еврозоната, цените на горивата, скандалите на

...
Приемането на България в Еврозоната, цените на горивата, скандалите на
Коментари Харесай

Цените на горивата да падат, очаква Румен Спецов

Приемането на България в Еврозоната, цените на горивата , свадите на " Капитан Андреево " и български аналог на закона " Магнитски " разяснява в предаването " 120 минути " по bTV шефът на Националната организация за приходите Румен Спецов.

Тенденцията е цената на горивата да спадне, съгласно него. За Спецов, повода да не понижават цените по бензиностанциите е, че доставките са купувани на по-висока цена и е нужно да се изчака един интервал от 14 - 21 дни закупените горива да доближат до колонките у нас. Нормално е един танкер да е купуван на избрана цена и тази цена да остане у нас до 21 дни и цената да бъде друга от котировката все още ", изясни шефът на Национална агенция за приходите.

С антикризисните ограничения и отстъпката Спецов изясни, че страната би трябвало да управлява спекулата, по подобен метод със спекулата, която я имаше една нощ при започване на март месец.

Спецов поддържа самодейността за закон Магнитски, само че категорично уточни, че не разяснява в елементи, а кардинално. " България има потребност от законодателство по какъв начин страната да реагира на сходни наказания, описи, без да влизам в реториката за фашизъм. Ние би трябвало да имаме законова база и уредба по какъв начин действаме, в това число и при глобите, каквито постанова сега Европейски Съюз. "
 Илхан Кючюк: Българският закон Магнитски е фашистки
Илхан Кючюк: Българският закон Магнитски е фашистки

Той чака делене на Албания и РСМ по пътя им към Европейски Съюз

Най-големият проблем у нас остават сивите пари , съгласно Спецов. Той с интерес би следил по какъв начин ще върви превалутирането от лв. в евро при едно влизане в Еврозоната - за това би трябвало доста да внимаваме. Това се отнася за парите под дюшеци, каси, трезори.

" Национална агенция за приходите няма обаче такива механизми да наблюдава процеса. ", призна той

, ще се отрази позитивно във връзка с данъчния надзор и дава ли преимущество за контрола на сивия бранш, криенето на налозите, далавера, Спецов съобщи, че постоянно се появяват начини и способи за това и това е неизбежно.
 Ще продължат ли да нарастват горивата - въпрос за 1 млн. $
Ще продължат ли да нарастват горивата - въпрос за 1 млн. $

Превозвачите да стачкуват пред рафинерията в Бургас, сподели енергийният специалист Мартин Владимиров

Основният проблем с това неплащане, тези загуби, които регистрира " Лукойл " е от интервал 2014 - 2015 година

Една от огромните суми, поради които те към момента заплащат и регистрират загуби е една доста огромна инвестиция в размер на 1,5 млрд евро за апаратура за преправка на тежки метали, която са построили 2015 година " Целият този разход, който са създали, към момента се употребява като така наречен данъчен щит, т.е. всяка една облага след тази година отива за покриване на тези разноски ", означи Спецов.

Той добави, че и сега вършат в ревизионни производства проучване на данъчни интервали 2014 година и 2015 година С това се цели да се ревизира трансферното ценообразуване - образуването на цена сред свързани сдружения.

" За 2014 година при приключеното произвеждане сме открили, то е излязло с решение, там сме понижили тази данъчна загуба или сме нараснали финансовия резултат с 500 милиона лв.. Сега имаме също такова произвеждане и за 2015 година ", изясни той.

Спецов чака по регистрираните индикатори на ДДС-то, финансовите резултати тази година да са доста положителни и то позитивни . Това се случва след преустройването на комерсиалната активност и разделянето на търговията от преработката

" 30 юни е срокът, в който те би трябвало да подадат декларация по корпоративно облагане, с цел да забележим крайната годишна облага, само че настоящите индикатори са доста положителни във връзка с ДДС-то, тъй че аз съм уверен, че ще заявяват добър размер на облага ", сподели още Румен Спецов.

Спецов бе сбит по друга тематика - " Капитан Андреево " и свадите от последните дни там. Трябва да се прави разграничаване от така наречен Златен мочур, когато Национална агенция за приходите инициира инспекциите и фитосанитарния надзор, където водещ е Министерство на земеделието и храните и БАБХ.
 Инспектори на БАБХ на
Инспектори на БАБХ на " Капитан Андреево " преодоляват бойкот

Премиерът Кирил Петков е одобрил дейностите на Министерство на земеделието и храните

" В първия случай, когато Национална агенция за приходите инициира инспекциите, тогава имахме несвързани касови апарати със системата на Национална агенция за приходите и в следствие имахме ревизионни производства, които приключиха, и надчетите по тези ревизионни производства са платени, на стойност 7 млн. ", добави Спецов. Към момента на " Златния мочур " продължава да работи същата компания , посочи той
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР