Приемането на България по море и въздух в Шенген е

...
Приемането на България по море и въздух в Шенген е
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Приемането на България в Шенген по въздух и море е добра крачка напред

Приемането на България по море и въздух в Шенген е добра крачка напред и ще облекчи пътуването. Все още обаче България има какво да направи, с цел да влезе пълноправно в Шенген. Това съобщи в " Денят стартира "  Ивайло Калфин, някогашен министър на външните работи. 

 

" Голямата изгода за България, ще пристигна при отпадането на сухопътните граници, когато със прилежащите ни страни - Гърция и Румъния изчезне граничния надзор. Това ще се отрази доста позитивно и на стопанската система на страната, и на туризма и на по-лесното напредване на българските жители ", безапелационен е Ивайло Калфин.

 

По отношение на мигрантския напън той акцентира, че най-важната причина да влезем в Шенген е ние да имаме глас като останалите страни и отговорността да се разпредели по-справедливо, освен на граничните страни.

 

" Продължават договарянията с австрийско държавно управление. Ангажиментите от там са, че едва ли ще ни пуснат по сухопътните граници. Това е субективна спънка, обвързвана с бежанците в Австрия ", добави още той. 

 

По думите му е изключение задържането на България отвън Шенген. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР