Приемането на България и Румъния в Шенген е значим съвместен

...
Приемането на България и Румъния в Шенген е значим съвместен
Коментари Харесай

Мария Габриел се срещна с външния министър на Румъния

Приемането на България и Румъния в Шенген е важен взаимен триумф и ще способства за развиването на целия район и Европа.

Това сподели вицепремиерът и външен министър Мария Габриел след среща с румънската си сътрудник. Отбеляза и, че това е първо публично посещаване на външен министър на Румъния от повече от 10 години в България.

Букурещ ще продължи да работи в тясно съдействие със София за решение за унищожаване на вътрешните сухопътни граници в Европейския съюз, беше обявено след срещата.

Румънската външна министърка се срещна и с президента Румен Радев, с който се сплотиха към позицията, че влизането ни в Шенген няма опция и е общ приоритет за двете страни.

" Съвместните старания ще продължат интензивно и през тази година, с цел да може страните ни допустимо най-скоро да реализират дата за унищожаване на инспекциите и по сухопътните граници в подтекста на участието ни в Шенген. България и Румъния са потвърдили, че с общи, добре координирани старания, можем да реализираме значими цели ", сподели Мария Габриел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР