Приемам от името на ПП този втори мандат с ясното

...
Приемам от името на ПП този втори мандат с ясното
Коментари Харесай

”Продължаваме промяната” получи мандат от президента за съставяне на правителство

„ Приемам от името на Политическа партия този втори мандат с ясното схващане, че задачата е извънредно сложна. Ние сме уверени, че би трябвало да създадем всичко, което е належащо, с цел да съставим държавно управление ”, сподели от своя страна акад. Денков.

През последните седмици акад. Денков направи опити да откри поддръжка измежду партиите в Народното събрание за бъдещо ръководство. Заявката все още е за кабинет на малцинството, дружно с „ Демократична България ”.

Подкрепа се търси към декларация, в която да са записани най-важните законопроекти пред това Народно заседание. От „ Продължаваме Промяната ” показаха, че мандатът ще бъде върнат изпълнен, в случай че декларацията бъде подкрепена в пленарната зала.

След връчването на досието от „ Продължаваме Промяната ” имат 7 дни, в които да решат дали ще върнат втория мандат изпълнен, или не. Ако акад. Денков не успее да предложи кабинет, президентът ще има седмица да избере партия, която да получи третата директория.

 

Заявката на втората политическа мощ е да търси вид за сформиране на кабинет на малцинството, дружно с " Демократична България ".

 

На 12 декември претендентът за министър-председател на ГЕРБ-СДС Николай Габровски върна на президента изпълнен първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление, само че Народното събрание отхвърли неговата кандидатура.

 

След връчването на досието " Продължаваме Промяната " имат 7 дни, в които да решат дали ще върнат втория мандат изпълнен, или не.

 

След срещата Политическа партия привиква среща с парламентарните групи в Народно събрание. На нея Денков ще показа декларация с цели на едно бъдещо постоянно държавно управление. Те ще бъде импортирана в Народното събрание и тази седмица би трябвало да бъде гласувана.

 

Ако Политическа партия събере поддръжка към тази декларация, ще предложи състав на държавно управление на малцинството. Ако такава поддръжка липсва, то те ще върнат мандата на президента несбъднат.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР