Прием на заявления за включване в услугата Топъл обяд в

...
Прием на заявления за включване в услугата Топъл обяд в
Коментари Харесай

Приемат заявления за топъл обяд в Хасково

Прием на заявки за включване в услугата " Топъл обяд в изискванията на пандемията от Коронавирус - 19 " стартира община Хасково. Периодът е до 30 юни. т.г., оповестиха от кметството.

Заявления-декларации ще се одобряват в работно време в касовия салон на на локалната администрация от 26-ти. до 31-ви т.м., в това число. След утвърждение от Дирекция „ Социално подпомагане” - Хасково, потребителите ще бъдат включени в авариен лист за допълнение на потенциала при отпадане на такива от главния лист.

Допустимите целеви групи по процедурата за кандидатстване са хора без или с ниски приходи под линията на беднотия. Става въпрос за поданици на общината в усложнение заради влошената икономическа конюнктура в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неподходящо протичане на инфекцията.

Услугата важи и за сложени под карантина - без приходи или с ниски такива под линията на беднотия и нямат близки, които да им окажат поддръжка.

Обхванати са също хора със обществено подкрепяне, за които е открита потребност от спомагателна поддръжка и в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура, са в неспособност да задоволят главните си витални потребности.

Кандидатите би трябвало да подадат Заявление-декларация (Приложение 2 към Методиката). Декларация за единодушие за откриване на данъчна и осигурителна информация (Приложение 20 към Методиката) – попълня се от кандидат-потребителите и от всички пълнолетни членове в техните фамилии.

За облекчение на документи ще се одобряват и от кметствата в съответните обитаеми места на община Хасково.

" Заявление-декларация може да бъде изтеглено от уеб страницата на община Хасково или да бъде получено в деловодството на Община Хасково и кметствата на обитаемоте места на общината. Повече информация на тел: 038/603395 ", прецизираха от кметството.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР