Приеха за сведение декларацията на Гешев, че не желае повече

...
Приеха за сведение декларацията на Гешев, че не желае повече
Коментари Харесай

Прокурорската колегия на ВСС назначи Мария Павлова за заместник на главния прокурор

Приеха за сведение декларацията на Гешев, че не желае повече да е прокурор

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) назначи Мария Енчева Павлова – следовател в Национална следствена работа, на служба „ заместител на основния прокурор “. Предложението е от изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов.

На същото съвещание колегията освободи заместниците на Гешев - Красимира Филипова, Десислава Пиронева и Даниела Машева, преназначи ги като прокурори във ВКП.

С осем гласа " за " Прокурорската гилдия също по този начин одобри за сведение изказването на Иван Гешев, че не желае повече да е прокурор. По-малко от 15 минути продължи изключителното съвещание, на което беше прочетена декларация от негово име. 

Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет се събра на изключително съвещание, с цел да реши дали да го освободи. След като той самичък заявява отвращение да остане в правосъдната система, декларацията му беше призната за сведение. В петък пък Гешев беше изявил предпочитание да се върне във ВКП.

Напускането му на правосъдната система се случва единствено три дни, откакто Борислав Сарафов даде поръчка, че ще предложи подмяната на всички заместници на предшественика си. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР