Приеха програмата “Отново заедно”Втори етап ще има, ако останат париПедагогическите

...
Приеха програмата “Отново заедно”Втори етап ще има, ако останат париПедагогическите
Коментари Харесай

Педагогическите съвети решават кой да отиде на море

Приеха програмата “Отново заедно”
Втори стадий ще има, в случай че останат пари

Педагогическите препоръки са тези, които ще имат думата кои възпитаници да се възползват от опцията за отмора за сметка на страната. Това е записано в новата стратегия “Отново заедно” на МОН, която беше призната от Министерския съвет през днешния ден.

След като мина публично разискване, в нея бяха заложени примерни критерии за асортимент на учениците като дълготрайност на образованието от отдалеченост, показване в образователния развой, обществен и здравен статус. В последна сметка педагогическите препоръки ще могат да ги употребяват, само че и да дефинират свои критерии.

Освен това, в случай че има излишък от бюджета по програмата, който е 15 млн. лева, учебните заведения ще могат да аплайват и повторно за безвъзмездни летни пътувания. Предвидено е общо по програмата да се изпратят 30 000 деца и придружители педагози.

МОН ще приема поръчки за присъединяване от през днешния ден (17 юни) до 31 юли. А при остатък в бюджета - още веднъж до 1 септември или до привършване на финансовия предел.

Туристическият пакет за 6-дневно пътешестване е 500 лева на участник, като родителите няма да доплащат.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР