Приех тази номинация, защото вярвам, че всеки от нас в

...
Приех тази номинация, защото вярвам, че всеки от нас в
Коментари Харесай

Проф. Анастас Герджиков: Моята цел е да върна нормалността

Приех тази номинация, тъй като имам вяра, че всеки от нас в даден миг би трябвало да заплати цената за това , което е получил от родината, приятелите, сънародниците. Не съм политик и не мисля да приказвам като политик. Предполагам, че няма и да се трансформира в това. Аз съм българин като вас, който е подготвен да помогне за обединяването ни – нямам поради политиците и партиите, а хората и нацията. Моята цел да е върна нормалността в политическите връзки, да оказа помощ за обединяването на българите и както споделя Конституцията – за единството на нацията . Така изложи претекстовете си за президентския пост проф. Анастас Герджиков , ректор на Софийския университет " Свети Климент Охридски ", при срещата на Инициативния комитет, който го издига като самостоятелен претендент.

Той съобщи, че е самостоятелен претендент и не е привързан с избрана партия.

" Не съм партиен претендент, не съм партиен член , няма по какъв начин да съм последовател на избрана партия, изключително в случай че бъда определен за подобен сплотяващ пост. Затова чакам поддръжката на всички български жители и да си протегнем ръце, с цел да се спасим от тази обстановка. Омраза сред партиите, три пъти избори, раздробен парламент. Трябва да реализираме обединяване най-малко по главните дни. Обединени в Народното събрание не значи всички партии да станат едно. Идеята на партиите е да съставляват част от българското общество. Обединението не значи да се съберат положителните и неприятните, честните с нечестните, а най-малко да се разбираме по тематиките, по което има консенсус в българското общество, а не се стига до политизиране, заради което партиите не могат да се схванат ", уточни той

Проф. Герджиков даде обещание, че няма да водят компроматна война. " Слогънът " Наистина обединени " значи, че в случай че сме обединени в действителност, единствено тогава ще има смисъл ", аргументира се той.

Независимият претендент за президент, който ще бъде подсилен от ГЕРБ, уточни, че е необходим нов общонационален блян, към който да се обединят българите.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР