Придвижващите се с велосипеди в София ще могат безплатно да

...
Придвижващите се с велосипеди в София ще могат безплатно да
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДБ в СОС гласуваха безплатното превозване на велосипед в градския транспорт

Придвижващите се с колела в София ще могат гратис да транспортират колелата си в градския превоз. Това към този момент е допустимо, откакто на сесия на СОС общинските съветници на Демократична България и ГЕРБ/СДС одобриха отчет за изменение и допълнение на Наредбата за реда и изискванията за пътешестване с публичния градски превоз на територията на Столична община.
Безплатното транспортиране на велосипед може да става в последния вагон на метровлаковете и в автобусните линии, пресичащи околовръстния път на София. В метрото това може да става в часовете до 7 ч. сутринта и след 20 ч. вечерта, а в рейсовете до 6.30 ч. заран и след 20 ч. вечер, с цел да не се тормозят пасажерите в пиковите часове, които за тези линии стартират естествено по-рано. В събота и неделя няма да има ограничавания в часовете. Това е и повода за направеното предложение от ръководителя на комисията по превоз Карлос Контрера - чрез билет системата, която към този момент работи, ЦГМ да изготви 6-месечен мониторинг за това дали има конфликтни обстановки в транспортните средства. Анализът ще бъде показан на общинския съвет.
 Въвеждат наложителна регистрация на велосипедите във Франция Въвеждат наложителна регистрация на велосипедите във Франция
От тази година закупилите нови колела във Франция ще бъдат длъжни да ги записват в особено основана за задачата електронна база...
Освен с колела, които могат да бъдат не повече от 2 в рейс или финален метровагон, ще може да се пътува и с самостоятелни електрически средства, като изискването също е да не замърсяват и да не се основава стеснение на другите пасажери.
Зам.-председателят на комисията по превоз Зафир Зарков разяснява, че с изключение на насърчаването на използването на колела, би трябвало да се подсигурява и безвредното пътешестване на ползващите градски превоз. Общинският консултант от Демократична България Владислав Панев поддържа направените оферти и уточни, че по време на дебатите се е получило положително взаимоотношение.
Целта на измененията, които влизат в действие от 1-и май 2021-а година, е публичният превоз в София да стане още по наличен с въвеждането на новата услуга и да се привлекат повече жители, които да го употребяват, вместо да пътуват с персоналните си коли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР