Придвижването със скутери намалява вредните емисии и задръстванията(снимка: Emanuel M.

...
Придвижването със скутери намалява вредните емисии и задръстванията(снимка: Emanuel M.
Коментари Харесай

Shareascoot пуска още 30 електрически скутера в София


Придвижването със скутери понижава нездравословните излъчвания и тапите
(снимка: Emanuel M. Schwermer / предоставена от Shareascoot)

Една година след старта си, услугата за споделено пътешестване S hareascoot усилва двойно своя „ флот ” в София, като пуска в употреба 30 броя нови електрически скутери.

Предвид удвояването на флота, компанията уголемява зоната за обслужване, в която могат да се паркират скутерите, като в нея към този момент се включват кварталите Младост, Красно село, част от Студентски град, част от Люлин и част от Кръстова вада.

По този метод улеснен достъп до услугата получават над 640 000 поданици и посетители на столицата. Зоната за прилагане остава необятна, като обгръща целия град дружно с близките обитаеми места.

започва при започване на септември 2019 година в по този начин наречения „ необятен център ” на София. От началото на сезона (1 април 2020) и макар рестриктивните мерки поради пандемията, компанията за „ мъдро ” и екологично градско напредване осъществя над 10 000 „ райда ” или над 60 000 км в града, като по този начин спести на столицата над 9 тона нездравословни излъчвания единствено за 5 месеца.

„ Ние имаме вяра, че дружно с потребителите на нашата услуга понижаваме освен нездравословните излъчвания, само че и тапите в огромния град, с което покачваме качеството на живот и превоз ”, съобщи Красимир Димитров, шеф на компанията, която предлага услугата.

С новите 30 електрически скутера, общият брой мотопеди на компанията доближава 60. Всички скутери са оборудвани с електрически куфари (там се съхранява каската), които се отключват при пускане на сесия, имат вградени GPS модули и са лимитирани до оптималната скорост от 45км/ч.

Всички скутери са оборудвани с електрически куфари и GPS модули
(снимка: Emanuel M. Schwermer / предоставена от Shareascoot)

Услугата Shareascoot се базира на мобилно приложение, налично в App Store и Гугъл Play. След като го конфигурира, потребителят може да открие най-близкия до него скутер в града, да го резервира или непосредствено да го отключи през приложението и да потегли.

Необходима е единствено регистрация, като наложителните условия са навършени 18 години, владеене на смарт телефон с мобилен интернет, шофьорска брошура и кредитна карта. Регистрацията е безвъзмездна. Цената на услугата е 29 стотинки на минута, като не се заплаща първична такса. Съществува и алтернатива за целодневно наемане на скутерите.

Този сезон услугата Shareascoot ще бъде налична до момента в който атмосферните условия разрешават, а това значи дневна температура над 10 градуса. Очаква се услугата скоро да стане налична и в Пловдив, а по-късно във Варна и Бургас.

Споделеното пътешестване със скутери е необятно публикувано в Европа и Съединени американски щати. В Париж е най-големият оператор на Стария континент с автопарк от над 2 000 скутера.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР