Придобивката е предоставена за ползване от Община Пещера. На кратката

...
Придобивката е предоставена за ползване от Община Пещера. На кратката
Коментари Харесай

В Денят на българския художник, кметът Йордан Младенов връчи ключа на обновения Клуб на художниците на неговия председател Илия Тончев

Придобивката е предоставена за прилагане от Община Пещера. На късата гала участваха Елена Рядкова-зам.-кмет, Фаня Иванова- ръководител на читалището, майстори на четката от града, фенове на художественото творчество.

„ Нашата Пещера умерено може да бъде наречена град на художниците. Пещера е дал на България имена като Петър Стайков, проф.Веселин Стайков, Тодор Хаджиниколов, Стоян Раканов и още ярки майстори с които се гордеем. Нека този Клуб бъдя мястото където да обменяте креативен хрумвания, място за среща с ваши сътрудници. Специфичната ви заложба не е по никакъв начин леко предопределение, за това ние сме тук, с цел да ви подкрепим във всеки аспект на развиването ви.  Общинското управление се стреми да даде модерни условия за осъществяване на изложения на създатели от града и страната. Пожелавам ви още доста креативен триумфи! Честит празник! “, сподели Младенов пред присъствещите.

Вече има набелязан абстрактен план, който ще се реализира през месец февруари 2023г. Творците се сплотиха към концепцията да вземат участие в обща галерия, отдадена на „ Трифон Зарезан “ на 14 февруари.

За положителното надтроение се погрижиха реализатори на национални песни от майсторския клас в ЦПЛР ОДК- Пещера.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР