Придобиването на Xilinx създава лидер в индустрията на високопроизводителните и

...
Коментари Харесай

Сделката е факт: AMD придоби Xilinx за $50 млрд.


Придобиването на Xilinx основава водач в промишлеността на високопроизводителните и адаптивни изчислителни среди, съобщи основният изпълнителен шеф на AMD – Лиза Су
(снимка: AMD)

AMD приключи придобиването на Xilinx с упоритостта да бъде водеща във високопроизводителните изчислителни и адаптивни среди, оповестиха от компанията. Тази договорка публично е най-голямата в историята на полупроводниковата промишленост – на стойност $50 милиарда съгласно Ройтерс – и сплотява водещи компании с допълващи се продуктови портфейли, клиенти и пазарен опит.

Бизнесът на Xilinx ще стане поделение Adaptive and Embedded Computing Group (AECG), ръководено от някогашния основен изпълнителен шеф на компанията – Виктор Пенг. AECG ще остане фокусирано върху FPGA и Adaptive SoC и продуктите за вграждане (embedded), с спомагателния мащаб на комбинираната компания и опция да предложи набор от решения, включително изчислителни и графични процесори на AMD.

„ Придобиването на Xilinx сплотява мощно допълващ се набор от артикули, клиенти и пазари, съчетани с гении от международна класа, с цел да сътвори водач в промишлеността на високопроизводителните и адаптивни изчислителни среди ”, разяснява договорката основният изпълнителен шеф на AMD Лиза Су.
още по темата
„ Xilinx предлага водещи в промишлеността FPGA, адаптивни SoC, AI системи и софтуерен опит, който разрешава на AMD да предложи най-силното портфолио от високопроизводителни и адаптивни изчислителни решения в промишлеността и да вземе по-голям дял от пазарната опция за към 135 милиарда $, която виждаме в облака, в периферните и интелигентни устройства ”, добави Лиза Су.

Задълбочените стратегически партньорства на Xilinx в региона на кабелните и безжичните връзки, автомобилната, галактическата и отбранителната индустрия и други ще добавят партньорствата на AMD на пазарите на компютри и центрове за данни.

Сделката усилва мащаба на развойните действия на AMD и разкрива спомагателни благоприятни условия за развиване на технологиите като стекиране и пакетиране на чипове, чиплети и вътрешни връзки, AI и характерни архитектури.

В допълнение, договорката обезпечава на AMD голям брой разнородни потоци от доходи от нови крайни пазари с дълги продуктови цикли с висок марж, като в същото време поддържа растежа на компанията. Очаква се транзакцията да докара до брутни и оперативни маржове и генериране на свободен паричен поток през първата година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР