Придобиването на Activision Blizzard от Microsoft предизвика вълна от коментари

...
Придобиването на Activision Blizzard от Microsoft предизвика вълна от коментари
Коментари Харесай

Call of Duty ще продължи да излиза за PlayStation и след затварянето на сделката между Activision и Microsoft

Придобиването на Activision Blizzard от Microsoft провокира вълна от мнения и разнообразни спекулации, като самата договорка следва занапред да бъде прегледана от американските регулатори. Опасенията, че съглашението сред двете компании може да срещне глобата на Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати не наподобяват толкоз невероятни, вземайки поради мащаба на Activision и това, в което ще се трансформира Microsoft за гейм сцената, изключително на фона скорошното придобиване на различен огромен издател на видеоигри, Zenimax.

Именно, като част от желанието на компанията да увери регулаторите, че ще съблюдават правилата на пазара, тази седмица Microsoft специфичен документ, съдържащ „принципи на отворения магазин за приложения“, в който се заявяват съществени положения, които компанията ще съблюдава при разговора си с разработчиците. Освен това обаче, посочените правила звучат, като непосредствено предизвикателство към Apple и техния магазин. Както знаете евентуално, в последните месеци въпросът за закритата екосистема на App Store още веднъж е по челните страници на медиите, откакто през предходната година Epic Games, основатели на известната видеоигра Fortnite, реши да се опълчи на метода на работа на магазините на Apple и Гугъл, настоявайки те да трансформират практиката си да не разрешават на разработчиците да употребяват лични системи за разплащане в приложенията си. Съдебната борба сред Apple и Epic към този момент завърши с непълен триумф на първите, само че точно Microsoft бяха една от дребното компании, които обществено застанаха зад Epic. Освен това, неотдавна беше и иск в американски съд от 35 американски щата, в които се осъждат политиките на Apple, като съвсем по всичко наподобява, че везните се накланят към този момент в интерес на Epic. И нещо друго доста значимо, което показват Microsoft в упоменатите правила – компанията твърди, че освен Call of Duty, само че и други заглавия, които към този момент са благосъстоятелност на компанията, ще продължат да излизат за платформата на PlayStation и след привършване на договорката сред Activision и Microsoft. Компанията се ангажира също по този начин да поддържа развиването на „успешната платформа“ на Nintendo. Обещанието на компанията в тази ситуация въплъщава линията на държание на Xbox под ръководството на Фил Спенсър, който нееднократно приказва за основаването на партньорства, а не на съперничества.

Компанията се ангажира да бъде виновна и следва същите стандарти и условия за своите игри, като тези, които изисква към продуктите на външни разработчици. Освен това, Microsoft категорично показват, че няма да се възползва по непозволен метод от вътрешна информация, с цел да си обезпечи незаслужено преимущество по отношение на тях. Компанията дава обещание, че няма да задължава разработчиците да употребяват разплащателните системи на Microsoft Store, няма да слага в неравностойно състояние фирмите, които употребяват своя лична система и няма да пречи на директната връзка сред разработчиците и техните консуматори за спомагателни оферти и ценови условия.

„В последна сметка, ние имаме вяра, че този метод, учреден на правила ще спомогне за разпространяването на един открит пазар за приложения и ще обслужва по-добре, както нашите консуматори, по този начин и основателите. В подмяна, те ще ни оказват помощ да построим един по-голям и по-добър гейминнг бизнес“, написа президентът и заместник-председател на борда на шефовете в Microsoft Брад Смит. „Знам, че евентуално ще би трябвало да продължим да приспособяваме тези правила с времето. Ние сме отдадени на непрекъснатата смяна, която светът освен изисква, само че и заслужава. Според нас, всичко това е част от бъдещето. И ние го одобряваме с радост“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР