Приднестровието се обърна за помощ към Русия заради блокадата от

...
Приднестровието се обърна за помощ към Русия заради блокадата от
Коментари Харесай

Последното предупреждение към Молдова: Защо Приднестровието се обърна за помощ към Русия и какво означава това

Приднестровието се обърна за помощ към Русия поради блокадата от страна на Молдова

Последни вести за обстановката в Приднестровието

В Тираспол се организира VII Конгрес на националните депутати от всички равнища на Приднестровската молдовска република (ПМР), който може да се каже, че беше незабавен и ексклузивен във връзка с повдигнатите там въпроси.

Няколко дни преди да стартира, в интернет имаше доста „ изпускания “ и хипотетични течове, че съгласно тях делегатите на конгреса ще одобряват послание до Руската федерация за влизането на ПМР в Руската федерация. Като опция те ще решат да проведат референдум по този въпрос.

В същото време създателите на сходен заряд очевидно не са си спомнили или съзнателно са пренебрегнали обстоятелството за провеждането на подобен референдум, в който повече от 97% от участниците в гласуването към този момент са се изказали за присъединение към Русия.

Очевидно „ изпускането “ е с украински корени, защото провокирането на „ парещ “ спор сред ПМР и Молдова би бил доста преференциален за украинската страна. Ако Кишинев се беше поддал на провокацията и беше почнал военни дейности против Тираспол, тогава Украйна щеше да удари Приднестровието от своя страна и Тираспол щеше да бъде притиснат в клещи.

При такива условия Русия не може да остане бездействащ външен наблюдаващ. Нека към този момент оставим отвън скобите въпроса какво би могла да направи тя.

Въпреки това Кишинев, управителен от Мая Санду, в действителност сътвори на практика непоносими условия за ПМР. Молдова блокира комерсиалните потоци, основава спънки за придвижването на жителите на двете републики и наложи двойни мита върху стоките, които отиват от и за Тираспол на задграничните пазари.

Но за какво да го преразказваме, когато има изказване от самия конгрес:

- Молдова в действителност стартира икономическа война против Приднестровието, умишлено създавайки предпоставки за многомилионен бюджетен недостиг.

- Молдова се стреми да унищожи здравната система на Приднестровието, като блокира доставките на медикаменти и здравно съоръжение.

- Молдова одобри закон за сепаратизма, създавайки предпоставки за наказателно гонене на безусловно всеки жител на Приднестровието. Жителите на Приднестровието са обект на дискриминация и произвол при прекосяване на границата на Република Молдова.

- Молдова съзнателно блокира договарянията и заобикаля политическия разговор на равнище висше управление на страните. Кишинев отхвърли да извърши съвсем всички реализирани по-рано съглашения с Приднестровието.

- Върху Приднестровието се упражнява социално-икономически напън, което директно опонира на европейските правила и подходи в региона на отбраната на човешките права и свободната търговия.

- Молдова не съумя да признае съществуването на неотменими човешки права и свободи за жителите на Приднестровието.

Приднестровието се обърна към Русия: какво значи това?

На конгреса президентът на Приднестровската република Вадим Красноселски непосредствено упрекна Кишинев в осъществяването на геноцид над популацията на ПМР.

И макар че на конгреса не беше признат апел за присъединение към Русия, той въпреки всичко одобри много съществени документи - няколко апела едновременно.

Първо и най-важното, до Съвета на федерацията и Държавната дума на Руската федерация с искане за използване на ограничения за отбрана на Приднестровието поради възходящия напън от Кишинев, като се регистрира и обстоятелството, че повече от 220 хиляди съветски жители непрекъснато обитават в района и неповторимия позитивен опит от съветското мироопазване на Днестър, както и статута на поръчител и медиатор в преговорния развой.

По създание апел с сходно наличие за отбрана беше признат до Генералния секретар на Организация на обединените нации, ОССЕ, Междупарламентарната асамблея на страните-членки на Оперативно-наблюдателно дело, Европейския парламент и даже Международния комитет на Червения кръст.

В реалност, макар че от Киев се пробваха да популяризират всевъзможни ужасяващи истории с вярата, че Санду няма да издържи и ще повика Зеленски на помощ дружно с ВСУ и ще „ изплаши “ Кишинев с „ призрака на Русия “ на крайбрежията на Днестър, работата на Конгреса на депутатите на ПМР и признатите документи са на процедура последният опит да се овладее спорът от плъзгане в „ гореща точка “.

Особено като се има поради, че Санду интензивно купува оръжия за Молдова на Запад, приготвя се за военни дейности, а Киев не престава да я подстрекава, даже обещавайки да отдели украински военни елементи и съоръжение от въоръжените сили на Украйна за успокояване на Приднестровието.

Зеленски доста желае да стигне до артилерийските хранилища в базата в Колбасная.

Какво се случва в Молдова, откакто Приднестровието се обръща към Русия

С днешните си решения на конгреса депутатите от ПМР сложиха изумителен знак, който не може да се подмине без да му се обърне внимание. Момчета, това е последното приднестровско предизвестие за вас. Не му ли обърнете внимание, ще продължим по-нататък. И тогава всичко няма да бъде толкоз меко, а доста жестоко. Попитайте Украйна, която не се вслуша в другарски предизвестия, предпочитайки да захапе въдичката.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Комсомольская истина

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед18085Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед25461Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед87727Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед129850Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед13672Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед376898Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед129850Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед116371Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед101145Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед94397Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и РусияАвторски:ПоследниНай-четениВасил Проданов2807

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР