Приднестровието, което не е признато международно, продължава да се готви

...
Приднестровието, което не е признато международно, продължава да се готви
Коментари Харесай

Русия готви провокации в Приднестровието, за да го вкара във войната

Приднестровието, което не е прието интернационално, продължава да се готви за война с Украйна. Голям тираж на приднестровския вестник беше отпечатан на територията на молдовския район.

Централният материал на вестника е „ Официално послание на жителите на Приднестровието до президента на Руската федерация Путин “. В текста се желае " въоръжените сили на Приднестровския район да бъдат включени в дейностите на съветската войска ". За задачата на територията на самата Руска федерация се откриват „ мобилизационни пунктове “ за набиране на доброволци за пердах в приднестровската войска.

По този метод Кремъл се пробва да легализира хиляди свои военни, които ще правят провокации от територията на Приднестровския район. Вестникът съдържа и поредност от пропагандни материали за „ кървави терористични офанзиви против приднестровци по майските празници, десетки убити, в това число деца, възрастни хора и дами “. Тъй като вестникът беше оповестен в навечерието на празниците, съществува заплаха управляващите на Кремъл да възнамеряват да извършат редица актове на заплашване измежду локалното население, за които обичайно да носи отговорност Украйна и Колективния Запад.

Призовават се задгранични жители да се причислят към въоръжените сили на Приднестровието. Освен в Руската федерация, мобилизационни пунктове се разполагат в Абхазия, ДНР, ЛНР. Освен това в нашата войска могат да се причислят жители на други страни. За да създадат това, те би трябвало единствено да дойдат в страни, където има такива мобилизационни точки, се споделя в известието. С сходни дейности съветското управление може да приготви нов трамплин за експанзия против Украйна и основа за „ официална” окупация на част от територията на самостоятелна Молдова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР