Причините за войната в съдебната система са много. Два календарни

...
Причините за войната в съдебната система са много. Два календарни
Коментари Харесай

Манол Генов: Много съмнително е бързото решение на прокурорската колегия да назначи Сарафов

Причините за войната в правосъдната система са доста. Два календарни дни трябваха на президента да издаде указа за освобождение на Гешев. Много подозрително наподобява бързото решение на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет да назначи Сарафов, още преди да е обнародван указът. Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия Манол Генов в ефира на Нова тв.
Прочетете още
" Не знам цялата мотивация на Висш съдебен съвет да освободи Гешев. Конституцията би трябвало да бъде изменена в частта за правосъдната власт, само че не разбирам за какво се бърза толкоз. Има планове за замяна на Конституцията, няма доста адвокати, които са депутати. Трябва да има сериозен спор. Правомощията на основния прокурор би трябвало да бъдат лимитирани ", разяснява Генов.

По думите му в случай че Сарафов направи инспекция на работата на прокуратурата, ще излезе нескрито какво е свършено. " Не е работа на политиците да се месят в правосъдната власт. Това не се случва в естествена страна. Трябва да има разделяне на управляващите и невмешателство, с цел да има съвместен надзор. Комисията по имунитетите е Другарски съд вътре в Народното събрание. Защо да участваме? Какво би открила тя? Че Кирил Петков не е имал канадско поданство? За нас е безусловно ненужно да има такава комисия, депутатът би трябвало да се откаже от имунитета си, когато му бъде пожелан ", счита той.

Генов даде образец с проблема, когато се е заговорило, че ще бъде свален неговият имунитет, а той се е отказал от него. " Исках да се види, че имаше скалъпени обвинявания и следствия. Искането за имунитета ми беше за нарушаване на политическите права на жителите, трябваше да минат 4 години до момента в който бъда оневинен. Политическите нападения на прокуратурата много я дискредитират пред обществото ", съобщи депутатът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР