Причините за множеството пожари в района на Атика още не

...
Причините за множеството пожари в района на Атика още не
Коментари Харесай

Първи Арести За Трагичните Пожари В Гърция!

Причините за множеството пожари в региона на Атика още не са публично обявени. Компетентните органи водят следствие.

По-рано обаче професорът по астрономия и шеф на Националната обсерватория в Атина Манолис Плеионис за гръцко радио, че високата температура и поривите напразно, които доближиха до рекордната скорост от 120 км/час, частично са причина за бедствтието.

Голямата скорост напразно сигурно е основала условия за бързото разпространяване на пожарите, сподели той, наблягайки, че скоростта напразно е рекордна за посладните 8 години.

Междувременно гръцкият митрополит Амвросий, един от яростните съперници на левицата, съобщи, че пагубните пожари са " божие наказване " поради " неверника Ципрас ".

" Атеистът министър председател Алексис Ципрас провокира божия яд. Гърция е унищожена от огън и наводнения ", написа в своя блог митрополитът, като цитира Новия завет, в който се споделя, че поради отдръпването на народа от Бога се явяват разнообразни бедствия като апетит, епидемии, кръвопролития и закононарушения. Той даже свърза пожарите в Атика с обстоятелството, че Ципрас не се е оженил за момичето, с което отдавна има връзка.

В същото време ръководителят на Гръцкия център за предварителна защита и надзор на болесттите Теофилос Розенберг заяви, че на потърпевшите от пагубните пожари в Гърция ще бъде оказвана психическа помощ. Той посочи, че психолози ще оказват помощ и на роднините на починалите, и на тези, които са видели по какъв начин имуществото им изчезва в пламъците.

Същевременно екипи от епидемиолози ще ревизират дали в засегнатите от пожари региони има заплаха за здравето на хората.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР