Причините за катастрофата край Своге са комплексни, според топ следователя

...
Причините за катастрофата край Своге са комплексни, според топ следователя
Коментари Харесай

Бивш топ следовател: Причините за катастрофата край Своге са комплексни

Причините за злополуката край Своге са сложни, съгласно топ следователя Георги Илиев, който е разследвал едни от най-големите произшествия у нас - край Бяла, Бакаджика и Лим.

Снимка: btvnovinite.bg

По думите му даже пътната настилка да не е била качествена, не би трябвало да се изключва човешката неточност. Според него, при толкоз доста сигнали за потърпевши и умрял на същото място, пътят е трябвало да бъде затворен и ремонтиран.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Не може единствено пътната настилка да е отговорна, би трябвало да има и други условия. Това са цялост от условия, които са довели до този резултат. Склонен съм да позволи и човешка грешка”, уточни Илиев.
Според следователя, в случай че пасажерите са били с колани, жертвите и ранените можеха да бъдат по-малко. Илиев дава образец с водача, който е бил с колан и е с минимум контузии.

Илиев добави, че е извънредно време страната да предприеме ограничения, тъй като досега единствено се приказва, макар тежките автобусни произшествия в последните години. Топ следователят добави, че следствието на сходни произшествия лишава най-малко половин година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР