Причините за дефицит на кадри в здравеопазването са многопластови. Когато

...
Причините за дефицит на кадри в здравеопазването са многопластови. Когато
Коментари Харесай

Шефът на Пирогов: Обезпечени сме. Няма да има пациенти на студено. Работата няма са спре

Причините за недостиг на фрагменти в опазването на здравето са многопластови. Когато напущат медицински експерти не става дума единствено за пари. Работата е виновна и натоварваща. Това мнение изрази в студиото на „ Събуди се ” шефът на „ Пирогов ” лекар Владимир Димитров.

" Говорим за дефицит на медицински фрагменти непрекъснато. Този проблем не е единствено в България. дефицитът на фрагменти е в целия свят. Отговорността и тежестта на работещите в опазването на здравето е толкоз огромна, че е несъразмерна със заплащането. Когато тези хора напущат – не става дума единствено за пари. Натискът и натоварването са огромни от една страна, а от друга – има едно недоумение от страна на обществото и недобро отношение на пациентите към тях ", акцентира той.

Димитров разяснява и рецесията с енергийните запаси и повишаването на тока. „ Пирогов е гарантиран за тази зима. Няма да има пациенти на студено. Работата няма да спре. Напротив – работата се усилва непрекъснато предвид на протичащото се по улициите на България, защото ние сме една незабавна болница ”.



" Имаме стройна финансова дисциплинираност. Имаме финансов проект за погасяване на задълженията. Изготвени са погасителни проекти към доставчиците, които са утвърдени от принципала в лицето на страната и Министерство на здравеопазването. Увеличили сме заплатите с сред 40 и 60 % и имаме ясна визия - по какъв начин и по кое време, можем да излезем на облага ", акцентира той.

„ Често се приказва за промяна в опазването на здравето. Но съгласно мен не би трябвало да се приказва за промяна, а за рационализиране на актуалното опазване на здравето, което имаме. Доста постоянно промените са грандиозни и съществени промени, а лишават и време ”, уточни той. И добави: „ Процесите в обществото ни, и в частност опазването на здравето, би трябвало да бъдат еволюционни, а не революционни ”.

Според лекар Димитров в медицината и в ръководството на опазването на здравето най-пагубното е бездействието. „ Защото, в случай че работиш, в случай че предприемеш някакви дейности – ти може да сгрешиш, само че ти си деен и има развой. А когато бездействаш, нещата не се случват, а проблемите се задълбочават ”.

„ През последните 30 години се направи доста за опазването на здравето. Не мога да кажа, че това е изгубено време. Когато подлагаме на критика – позицията на критикуващия е най-лесна. Защото той може да показва единствено негативите. А градивния метод на мислене е да подходиш към него изобретателно и да помислиш по какъв метод може да бъде усъвършенствано ”, безапелационен е той.

Доктор Димитров даде и детайлности за положението на френската гражданка, потърпевша при злополуката ан Околовръстното, която беше преместена в " Пирогов ". " Смятаме, че всичко, което вършим, е да спасим нейния живот и тя да остане с по-малко трайни последствия за нея. Смятам, че положението ѝ е малко по-добро от преди ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР