Причините руската власт да иска смъртта на Пригожин са няколко.

...
Причините руската власт да иска смъртта на Пригожин са няколко.
Коментари Харесай

Путин ли стои зад смъртта на Пригожин? frognews.bg

Причините съветската власт да желае гибелта на Пригожин са няколко. В нея можем да забележим обръщение на Кремъл - че всяко противоречие ще бъде наказвано, че нищо не е забравено и простено. Зад него стoи и деконструкция на компанията " Вагнер ", предава Българска национална телевизия.

 

Евгений Пригожин: " Злото, което военното управление на страната носи, би трябвало да бъде спряно ".

С тези думи на 24 юни Евгений Пригожин и бойци от " Вагнер " потеглиха към Ростов на Дон и Москва.

 

Владимир Путин : Това, пред което сме изправени в този момент, е измяна. Неразумни упоритости и персонални ползи водят към държавна измяна и изменничество - на общата идея и своя народ.

Руското управление не не помни нито думите, нито дейностите на Пригожин, съгласно анализатори.

 

Уилям Бърнс, шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ: Путин като цяло счита, че отмъщението е ядене, което най-добре се сервира студено. Той ще се опита да успокои обстановката, доколкото може, само че от моя опит мога да кажа, че Путин е великият деятел на отмъщението.

Именно посланието на Пригожин, преди да потегли към Ростов, в което оспори основанията на войната в Украйна, както и опитът за прелом, са повода той да бъде отхвърлен в този момент.

 

Това счита специалистът по геополитика, сигурност и някогашен чиновник към генералния секретар на НАТО Хари Нeделку.

 

Хари Неделку, старши шеф " Геополитика " - " Расмусен Глобал ": От това, което виждаме в Путинова Русия, мисля, че има единствено един човек, който може да е виновен или най-малко мълчешком да утвърждава акт, равностоен на екзекуция. Дали е била под директната заповед на Путин, или детайли от армията са работили независимо, по един или различен метод, това е дело, поръчано от върха на съветското управление.

И Пригожин, който съобщи, че Кремъл е отговорен за неуспехите на фронта, и други отявлени критици на режима, бяха отстранени в рамките единствено на два месеца.

 

Петър Карабоев, зам.-главен редактор на " Дневник ": Пробваха леко да обикалят към Кремъл, след това влязоха с рецензиите си в Кремъл, заобикаляха Путин, само че най-после споделиха - ето, това е виновният човек. Това е безусловно, доста огромна, дебела и тежка алена линия. Не, не, и не.

Но за какво в този момент, а не още през юни би работил президентът Путин?

 

Петър Карабоев, замeстник основен редактор на " Дневник ": Защото е решил, че е задоволително надалеч от резултата на метежа на Пригожин и на " Вагнер ", задоволително е задействал машината за овлядавенe или деконструиране, демонтиране на " Вагнер ", прехвърлянето на командния състав и на войцните към други структури, в частност на една нова частна компания " Редут ", която е към Министерството на защитата, и е решил, че Пригожин няма да има задоволително поддръжка във " Вагнер ".
Моментът е определен в този момент, с цел да бъдат избегнати спорове вътре в Русия сред националистите, за които Пригожин се трансформира в ослепителен изразител на несъгласието по метода на водене на войната в Украйна, и лоялните на Кремъл.

 

Марку Кангаспуро, " Евразийски и съветски проучвания ", Университет в Хелзинки: През юни Путин не беше сигурен по какъв начин да се оправи с казуса. Имаше потребност от Лукашенко като медиатор, с цел да откри решение на спора сред " Вагнер " и армията. Да откри компромис през юни, беше по-добро решение, в сравнение с да рискува пълномащабна революция в подстъпите на Москва ".

Отстраняването на Пригожин и Дмитрий Уткин, обаче, по абсурден метод подтиква реакция назад против режима в Русия.

 

Хари Неделку, старши шеф " Геополитика " - " Расмусен Глобал ": Има два извода, които можем да създадем от това. Първият е, че несъгласието няма да се толерира. Вторият е, че в случай че има нов опит за прелом и протести, няма вид за връщане обратно. Това, което Пригожин направи. По абсурден метод гибелта на Пригожин подвига залозите. Бъдещ протест против режима на Путин, в случай че има подобен, няма да спре до договаряния или на половината път към Москва. Най-вероятно ще извърви целия път, тъй като посланието тук е, че или отивате до край, или ще бъдете отстранени ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР