Причините, поради които учениците са напуснали по време на пандемията,

...
Причините, поради които учениците са напуснали по време на пандемията,
Коментари Харесай

Десетки хиляди американчета не са се върнали в училище след COVID пандемията

Причините, заради които учениците са напуснали по време на пандемията, са разнородни и към момента не са изцяло изяснени. Някои от тях са останали без дом, изгубили са интерес или мотивация за образование или са имали проблеми с психологичното си здраве. Някои е трябвало да стартират работа или да поемат отговорности като възрастни. Някои са изостанали с образователния материал при онлайн формата на образование и не са видели смисъл да се включат още веднъж, написа Българска телеграфна агенция.

Броят на изчезналите възпитаници е намалял спрямо есента на 2021 година, когато над 230 000 възпитаници към момента не бяха регистрирани в разбор на АП, " Биг лоукъл мидия " (Big Local Media) и икономиста Томас Дий от Станфордския университет. Постепенно голям брой възпитаници се върнаха към някаква форма на образование или напълно отпаднаха от просветителната системата. Намаляването на броя на изчезналите възпитаници обаче е насърчителен знак, че просветителната система върви към възобновяване.

Все отново не всичко се е върнало към " естественото " отпреди пандемията. Анализът на АП в цялата страна демонстрира трайно оттегляне от държавните учебни заведения, защото американците се насочват към други форми на образование. Приблизително две трети от щатите съхраняват достоверни данни за записването на възпитаници в частни учебни заведения или такива, които се образоват в домовете си. Сред тези щати частното образование е повишено с близо 8 %, а домашното образование - с над 25 % от есента на 2019 година до есента на 2022 година Броят на учениците в държавните учебни заведения продължава да претърпява спад, като е намалял с над 1 милион възпитаници за същия интервал.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР