Причината за вътрешнопартийните проблеми в БСП са промяната, която започна

...
Причината за вътрешнопартийните проблеми в БСП са промяната, която започна
Коментари Харесай

Вътрешнопартийните проблеми на БСП идвали заради подмладяването на партията, смята Нинова

Причината за вътрешнопартийните проблеми в Българска социалистическа партия са смяната, която стартира преди три години и обновлението на управлението с млади и нови лица, сподели през днешния ден по " Нова телевизия " ръководителят на партията Корнелия Нинова. В отговор на въпрос, тя разгласи, че не счита да подава оставка.

" Прави се следващ опит смяната в Българска социалистическа партия да спре. Не ги разбирам тези хора - три години желаят едно и също - да се върнем обратно, като отпадне мандатността на депутатите и управлението, и директният избор на водач от всички членове, 10 пъти се отхвърлят настояванията им, а те не престават. Това граничи с мазохизъм ", разяснява Нинова дейностите на така наречен вътрешнопартийна съпротива.

В допълнения тя уточни, че има задоволително доказателства, че част от нейните членове получават облаги от ГЕРБ и като образец даде договорката на Георги Гергов за така наречен дупка в центъра на Варна. За терена Гергов, който е измежду критиците на Нинова, получи от общината 43.2 млн. лв.. Попитана по какъв начин гледа на изказванията, че с нея Българска социалистическа партия не може да завоюва избори Нинова разгласи: " С гадание не се занимавам ".

" Членовете на партията ще кажат по какъв начин правят оценка резултатите от локалните избори и управлението, като от 1 декември до март, всяка общинска организация ще се произнесе, добави водачът на левицата. В неделя Националният съвет на партията реши гласуването за ръководител на Българска социалистическа партия да бъде през април.

Към момента е известно, че Корнелия Нинова ще се кандидатира за нов мандат, а по този мотив през днешния ден тя предложения всички искащи да премерят сили с нея. Лидерът на левицата счита, че смяната в Българска социалистическа партия е значима за всички българи, тъй като тя ще докара до промени и в другите партии, доверието към които спада непрестанно.

По мотив предлагането първият ден от болничните да не се заплаща, Нинова разгласи, че би трябвало да се одобри решение той да се покрива от страната, за всички, които са си плащали осигуровките. Сега заплащането за първите три дни идва от работодателя. На аргумента, че парите не стигат, водачът на Българска социалистическа партия отговори - " ръководещите да спрат злоупотребите с болничните и да покачат събираемостта на осигуровките, по този начин ще стигнат ".

В коментар за бюджет 2020, Корнелия Нинова сподели, че той предлага още от същото, само че с отрицателен знак. " С него проблемите се задълбочават, по тази причина предлагаме различен. Другото ни предложение е една пета от приходите от Данък общ приход и една десета от Данък добавена стойност да остават в общината, в която са събрани ", добави тя. Социалистите не престават да упорстват и за събаряне на Данък добавена стойност от 20 до 9% за медикаментите и 5 на 100 за хляба и млякото.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (488)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР