Причината за трагичната влакова катастрофа в Индия най-вероятно е повреда

...
Причината за трагичната влакова катастрофа в Индия най-вероятно е повреда
Коментари Харесай

Проблем в релсовата система е причината за влаковата катастрофа в Индия

Причината за трагичната влакова злополука в Индия най-вероятно е щета в системата за ръководство на релсите. Този вид изследват следователите, откакто на 2 юни а към 1200 бяха ранени.

Оказва се, че случаят е малко по-различен от това, което беше ясно до момента- сблъскали са се не две, а три влакови композиции. Първоначално пътнически трен се блъска в спрял товарен трен, излиза от релсите и удря различен пътнически трен, движещ се в противоположната посока.

В първия си обстоен брифинг за злополуката чиновници на индийските железници споделиха, че повредата на системата за ръководство на релсите е главният фокус на следствията.

Компютърно следената система за ръководство на релсите, наречена " блокираща система ", насочва трен към празен коловоз в точката, където се срещат два коловоза. Тя също по този начин координира и управлява сигнала към приближаващия трен, като демонстрира дали влакът би трябвало да се движи напряко или да премине на нов коловоз.

" Предполага се, че е предпазен от подправяне и неточности. Нарича се безпроблемна система, даже в случай че се повреди, сигналът ще стане червен и влакът ще бъде спрян ", сподели Джая Синха, член на железопътния съвет.

Тя сподели, че е говорила с ранения ватман на първия трен и той е обяснил, че е бил в границите на ограничаването на скоростта и не е подминавал сигнал. Всичко това ще бъде тествано от системи, които записват детайлности за коловоза и влака.

Има доста благоприятни условия какво може да се обърка, счита Синха. Дори може просто някой да копае в региона, през която минават кабелите на електронната система и да ги повреди. Варианти са и късо съединяване, или щета на машината.

" 99,9% няма възможност машината да се повреди, само че има 0,1% късмет за щета ", сподели тя. " Тази опция постоянно е налице във всички типове системи. "

Тя не уточни доставчика или производителя, нито възрастта на системата. Но сподели, че се употребява в съвсем цялата индийска железопътна мрежа.
 Няма данни за потърпевши българи при жп злополуката в Индия
Няма данни за потърпевши българи при жп злополуката в Индия

Министерство на външните работи поддържа контакт с посолството в Делхи и следи ситуацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР