Причината за това е проста и се крие във възпитанието

...
Причината за това е проста и се крие във възпитанието
Коментари Харесай

Защо децата в Япония се подчиняват на родителите си?

Причината за това е елементарна и се крие във възпитанието на децата.

“Образованието започва вкъщи. ” Въпреки че тази фраза е доста вярна, истината е, че не е трудно да се откри дете на улицата, което, в случай че не му се даде това, което желае, предизвиква скандал, без значение къде се намира.

Понякога децата плачат, крещят, влачат се по пода и изнудват, до момента в който не получат това, което искат.

Преди родителите наказвали децата си физически – т.е., когато едно дете се държало неприятно, то било бито с пръчки, колани или просто с ръце.

Въпреки това, през годините станаха известни последствията от сходно “образование ” върху мозъка и развиването на дребните деца и е открито, че това не е най-добрият метод за наказване.

След това, много психолози подчертаха – значимо е да създадете разговор и да се опитате да се справите единствено с думи, без да прибягвате до принуждение.

Днес експертите осъзнават, че и този способ не работи, тъй като диалозите с децата за проблемите в последна сметка губят своето значение, децата стопират да им обръщат внимание и правят всичко, което желаят.

Най-добрият метод за наказване идва от Япония.

Япония се счита за една от най-великите сили и това се дължи на дисциплината и манталитета на нейните поданици. Японците не търпят капризите на децата си, изключително в случай че това е обичайният им знак за непокорство.

По този метод те са постигнали отлични достижения в образованието.

Техният специфичен способ е, че майката би трябвало да е покрай детето си, без значение какво прави тя.

Това значи, че ако майката би трябвало да отиде до банката или да пазари, съгласно японския бит, трябва да вземе детето със себе си. Това основава обвързаност и мощна връзка между детето и майката. Това би трябвало да се практикува, до момента в който детето стане на 3 години.

След 3 години японците изпращат децата си в детска градина или в някои случаи на учебно заведение.

В този миг идва най-трудното.

По време на втория стадий би трябвало да внимавате, когато казвате нещо на децата си, да вземем за пример, когато счупят нещо, не трябва да им се карате или да ги наказвате, просто им кажете: “Много е мъчително / неприятно за мен. ”

Ако можете да приложите тази втора стъпка на процедура, можете да накарате детето си да оцени нещата доста повече, в сравнение с можете да си визиите, и в това време да покажете своята сензитивна и прочувствена страна.

Но, както майката, по този начин и бащата също играе значима роля в развъждането на децата.

Бащата би трябвало да научи детето да цени всички старания, положени от родителите в името на собственото му положително. За да извършите това, би трябвало да му покажете, че не трябва да се опасява от страстите си и че сдържаността, изключително в някои житейски ситуации, е огромен плюс.

Вижте още: Всички, които имат кафяви очи, имат 4 специфични сили!

Имате ли другари, които са употребявали същия метод?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР