Причината за проверката е, че Христов е издал устно разпореждане

...
Причината за проверката е, че Христов е издал устно разпореждане
Коментари Харесай

Прокурорът по ”Барселонагейт” се проверява за нарушения в работата

Причината за инспекцията е, че Христов е издал устно предписание няколко чиновници да се явят на работа на 3 юни, събота. За работа в почивен ден обаче е трябвало да бъде известена Илиана Кирилова, която е началник на Софийската градска прокуратура. Това в тази ситуация не е сторено. На работа в почивната събота са били призовани един водач, един деловодител, един прокурорски асистент и един експерт от регистратурата за класифицирана информация.

 

Ще се ревизира какво са направили въпросните чиновници. Не се ревизират дейностите по самото следствие, настояват източниците от прокуратурата.

След като инспекцията завърши, ще се преценя дали има съображение против Христов да бъде формирано дисциплинарно произвеждане, което към този момент би могло да докара и до наказване.

 

" Съществуват рационалния учредения да се счита, че по този метод е позволено нарушаване на трудовото законодателство. В сегашния случай е следвало административният началник да бъде известен, с цел да се изготвят заповеди за полагане на ексклузивен труд и по този метод да бъдат предпазени правата на чиновниците. Предмет на инспекцията не е какви дейности по следствието са осъществени, по кое време и за какво, защото това е само и единствено от компетентността на наблюдаващия прокурор ", гласи формалната позиция на Софийската градска прокуратура.

 

На 3 юни прокуратурата извърши претърсвания и изземвания по делото " Барселонагейт ". Ден по-рано основният прокурор тогава Иван Гешев изиска от Народното събрание да бъде свален имунитетът на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, с цел да може да бъде упрекнат за пране на пари по проблема. Борисов отхвърли да се раздели непринудено с имунитета си и беше направена специфична комисия, която да изследва стотиците страници материали, импортирани от Гешев в Народното събрание.

 

Междувременно и.д. основният прокурор Борислав Сарафов разгласи, че няма желание да изтегля настояванията на Гешев за депутатски имунитети. Лидерът на Политическа партия Кирил Петков самичък се отхвърли от своя, само че още не е ясно дали и по кое време ще бъде свикан в прокуратурата, която изведнъж възроди следствието, че не е заявил канадското си поданство, когато стана стопански министър през 2021 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР