Причината за кризата с боклука във Варна е технически проблем

...
Причината за кризата с боклука във Варна е технически проблем
Коментари Харесай

Развалени камиони довели до кризата с боклука във Варна

Причината за рецесията с боклука във Варна е механически проблем на компанията по сметосъбиране. Три от седемте камиона, които обслужват града, са отвън строя. Фирмата е дала увещание, че до края на деня повредите ще бъдат отстранени, съобщи пред кметът на морския град Благомир Коцев.

„ Силно се надявам, че това е въпрос на организация на компанията, а не е нещо преднамерено. Надявам се, че не съответствува със събитията с нашия областен кмет, който беше отхвърлен през вчерашния ден от ОИК ”, сподели Благомир Коцев. Той добави, че поради тежък финансов проблем компанията е поискала от Община Варна прибързано заплащане на отговорности, които са от предишния месец, само че към момента не са дължими.

„ Имаме уверението, че казусът ще бъде решен още през днешния ден до края на деня, боклукът ще бъде извозен и активността ще влезе в естествен темп. Ние наследихме контракта със сметопочистващата компания и сме длъжни да го съблюдаваме. Разбира се, търсим и способи за реакция в такива случаи в това число и посредством наказания към сметопочистващата компания. Те са по-крайна мярка и сега би трябвало да се даде късмет на компанията да поправи грешката си. Ще пожелаеме от тях да има повече аварийни камиони, с цел да може в една такава обстановка те да реагират. Ако казусът се повтори или забележим, че не съблюдават нашите условия и отговорностите си по контракт, ще минем към наказания и следващо преустановяване на контракта ”, добави Благомир Коцев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР