Причината за ареста на бившия премиер Бойко Борисов е свързана

...
Причината за ареста на бившия премиер Бойко Борисов е свързана
Коментари Харесай

Борисов:Петков ме арестува, за да си направи ПР за изборите, тъй като му е ясно че правителството пада

Причината за ареста на някогашния министър председател Бойко Борисов е обвързвана с възможното гласоподаване на военна помощ за Украйна. Самият той удостовери тази версия на брифинга, който даде незабавно след обвиняванията, отправени от предприемача Васил Божков.

" Във вторник тук беше посланика на Украйна и ние им обещахме цялостна поддръжка. " Нахалството " ми продължи и на идващия ден, когато потвърдих това пред някогашния президент Порошенко. И в четвъртък ме арестуваха. За да може в случай че влезе такава тематика в Народното събрание, ГЕРБ да я поткрепи. Но желая да кажа, че ние сме европейска паркия и ще я поткрепим всякаква помощ за Украйна " съобщи Борисов.

" Какво би станало в случай че аз бях арестувал Станишев? ", попита реторично някогашният министър председател. " Когато един жител, ми донесе изгубеният от него отчет, а аз отидох и му бях очевидец в съда, с цел да го оправдаят. А в този момент министър председателят става очевидец на човек от листата " Магнитски с 19 обвинявания. Това е! "

" Всички видяха, че това държавно управление не става. Срива се. Сега се чудят по какъв начин да откраднат зърното, откакто откраднаха газа. Направиха олито, торивата в пъти по- скъпи. Заплашиха младежите от ГЕРБ с 5 години затвор. Те ли провокираха опашките в Белгия, Гърция, Западна Европа? Това ли е демокрацията? Това ли е смяната? Сега слушам че упрекват за неуспехите си редовите чиновници " възмути се Борисов.

След това той описа за ареста в четвъртък. " Беше ненадейно и изненадващо. Свариха ме на масата с децата. Претършуваха всичко, като започнаха от кухнята, през баните, чинии, тенджери. След това в спалнята, облекла, чорапи, всичко долу и върви един и снима. Белким да намерят нещо. Както по-късно станаха ясно от думите на Рашков – злато и пари. Никога не съм имал злато, кюлчета. Никога Горанов не ми е донасял пари. След това продължиха гаражи, изби, тавани, двора. И не могат да намерят нещо да покажат. И най-после подписваха протокол за изземване претършуване. Подписах го и мисля, че си отиват. А те – споделиха ни да ви арестуваме. Взели поемни лица - курсанти от Симеоново. Питам ги – къде е неотложността? Така ни подредиха! А те преварили с прессъобщението и извън ме чакаха публицисти. Аз ги чух, когато разпоредиха непременно да ме изведат с белезници пред медиите. От обединението ми споделиха, че когато Петков им обяснявал, че по този начин или другояче ще се върви на избори, му трябвало за предизборната акция да се хвали, че ме е арестувал. За 24 часа никой не ме разпита. Но хитрец мъж не писка " заключи Борисов.

След това някогашният министър председател направи паралел със обстановката в Русия и издевателствата на Путин над Навални. " Имаме същата обстановка като Путин с Навални. Путин разпорежда и му дават на Навални 5, 9, 13 години. никой не го пита отговорен ли е или почтен. Важното е да откраднат живота " заключи Борисов.

Според него ръководещата коалиция е тотална вреда във всяка една сфера. " По половин милиард заеми всяка седмица. Някъде видели ли сте усъвършенстване? Поне в една сфера! Важната тематика в този момент е Българска народна банка. Ние взехме Димитър Радев от Вашингнон, потвърден експерт и дружно с Горанов вкарахме България в чакалнята на Еврозоната. А в този момент двама претенденти - и кой от кой по не става. Нас никой не ни е търсил. Ако някой ни потърси по тематиката - ще дебатираме ".

Бившият министър председател съобщи, че след четвъртък към този момент не се усеща сигурен, той като са преминати всички граници на закона. " Тези хора са подготвени на всичко. Ще се запечатам в една стая, с цел да не ми подмятат нещо. Севда ви е колежка, разпитайте я нея. Те не са си предизвестили даже основния секретар, съдружните сътрудници за ареста на водача на опозицията " какво повече да приказваме, заключи Борисов.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР